29-årige Colton Underwood kom ut som gay tidigare i år i en intervju med morgonprogrammet Good Morning America. Sedan dess har han skaffat pojkvän och fått en egen Netflix-serie vid namn Coming out Colton där tittarna får följa med på hans komma ut-resa.

I en intervju med podcasten Call her daddy öppnar han upp om den oro han kände i omklädningsrummet med lagkamrater i NFL innan han kommit ut.

– Omklädningsrum är en extremt homofobisk miljö men också väldigt homoerotiskt. De daskar varandra på rumporna, fäller kommentarer om varandras penisar, sen helt plötsligt blir man kallad för ”fag” eller liknande, säger han och fortsätter:

– Jag kunde sitta i omklädningsrummet och så går en kille förbi mot duscharna samtidigt som han kommenterar en annan spelares penisstorlek ‘wow, den var stor’, eller säga att någon har en snygg rumpa. Och sen kunde det vända på några sekunder om du råkade titta på någons penis lite för länge, ‘vad gör du bög?’.

Vidare i intervjun säger Underwood att han till slut undvek att duscha med sina lagkamrater för att han var rädd för att bli sexuellt upphetsad och outa sig själv.