– Jag älskar house! Det har jag gjort sedan första gången jag hörde låtar som ”Casa De X” av Elastic Reality, ”Elements” av Danny Tenaglia, ”Reach” av LilMo´Yin Yang och oändligt många fler!
Så säger Pamela Leal Viñals som regelbundet spelar på Paradise i de mörkaste utrymmet längst ned i rundeln.
Pamela, som undertecknad på ett helt ogenerat sätt hyllar vecka efter vecka, började sin DJ-karriär 1994 och har huvudsakligen fått gaygolven att gunga rejält sedan dess. Även om Paradise är hennes mest stadigvarande adress just nu har hon spelat på såväl legendariska Ulrich Bermsjö-skapelsen Stockholm Goes Gay, på Propaganda, Bitch Girl Club.
90-talistpaus: Jo kära ungdomar dessa klubbar har funnits i Stockholm. Och dessutom fanns det klubbar som hette TipTop, Lino, Rio, Abstrakt som var fetischig vilket var hett när ni låg i vaggan! Och på alla dessa spelade Pamela.
Hon har såklart gjort rumpan rörlig på Clean, på Queer, loungespelat på Mälarpaviljongen och hon är den enda kvinnliga DJ som spelat på SLM-Stockholm ”på strikt killfest bakom svart plast runt dj-båset!”
– Snart firar jag 20 år som DJ och är hur tacksam som helst över allt jag fått uppleva under dessa år , säger hon och beskriver sin musikaliska preferens.
– Grundstilen har alltid varit House, där mitt hjärta är! Jag älskar de olika ljudbilder som House bjuder på; allt ifrån en sjungande transa som Celeda, tunga rytmer av Chus & Ceballos, pianoslingor av Kerri Chandler, loopar av Murk, rytmsessioner av Wally Lopez, suggestiva ljud av Joris Voorn och allt däremellan!
Att det är Melodifestival-orgie i några månader framöver lär ju knappast någon missa. Och inget, ärligt talat, inget ont i det. Men det känns i luften att det är hög tid för just gay-90-talisterna att förstå att våra rötter även sträcker sig åt andra håll än melloslingorna.
– Gaykulturen med dess klubbar där Housemusiken dominerat har alltid tilltalat mig och jag har hämtat mycket inspiration av stämningen, spelstilen och atmosfären därifrån, berättar hon.
– På Kolingsborg finns The Bas(s)ement där jag får en fristad att spela just precis det jag brinner för och dela med mig av det! Mitt budskap när jag dj:ar är enkelt: musik är kärlek!
Så gör som Pamelas posses bestående av numera ganska mogna herrar blandat med en svans av dansglada 80-talister och en och annan modig 90-talist. När hennes namn nämns, våga er ner och slappna av i ett sväng som bara Pamela skapar.