Pia Sundhage värvar både Kajsa Bergqvist och Anja Pärson till Svenska landslaget i fotboll.
Idén föddes på QX Gaygala tidigare i år och strax därefter hörde Pia av sig till tjejerna och frågade om de spelat boll förut. Det hade de. Nu har både Anja och Kajsa tränat med landslaget i smyg i drygt två månader för att undvika media, men QX har pratat med några av tjejerna i laget som sagt att både Anja och Kajsa kommit in snabbt i laget.
Kajsa kommer till och med att vara med i fotbolls-EM i sommar. Hon har visat sig vara en fantastisk tillgång i nickduellerna då hon hoppar bra mycket högre än de andra fotbollstjejerna.
Anja kommer däremot inte hinna bli spelklar men är aktuell för landskamperna i höst.
– Men det är fantastiskt att se Anja på planen och se hur hon rundar motståndarna som om de vore slalomportar, säger en av tjejerna i iaget som vill vara anonym.
Pia Sundhage är ju känd för lite ovanliga grepp. Nyligen fick ju landslaget tävla mot 17-åriga killar.
Att Kajsa och Anja värvas till landslaget ses som ytterligare ett udda grepp för att nå framgång för det svenska damlandslaget i fotboll. Men självklart finns säkert en förhoppning att det ska ge laget mer publicitet och generera i ett större intresse hos sponsorer för fotbollen som i sin tur gör att man kan få in mer pengar till damfotbollen.
Varken Pia eller Anja har gått att nå, men när QX lyckas nå Kajsa Bergqvist på mobilen vill hon varken dementera eller bekräfta.
– Jag gillar fotboll, det har jag alltid gjort. Mer tänker jag inte säga.