Fotbollstjejerna rapporterar om allt inför och under EM

Ett EM på hemmaplan skymtas bakom krönet och vi suktar självklart efter guldet. Just nu pågår träningarna ute på Bosön för fullt och vi har höga förväntningar på Pia Sundhage. Efter 1-1 mot Brasilien i onsdags där tjejerna visade att de kan skapa farliga chanser men att det också behöver jobba på en del grejer fick vi en tumvisning vad det är för lag vi skickar till EM.

QX.se kommer ha folk på plats för att rapportera från nästan varje match. Tjejernas prestationer i det svenska landslaget kommer utvärderas, diskuteras och kritiseras, om så behövs. Ingenting kommer vara tabu och om du är det minsta intresserad – tveka inte att följa dem!

– Det känns kul, såklart. EM på hemmaplan är en jättegrej! Jag kan inte tala för de andra men jag kommer nog skriva rätt mycket ur ett suporterperspektiv. Mer pepp och känslor än speltekniska och taktiska detaljer, det lämnar jag till de andra två, säger en förväntansfull Hedda Berandet.

– Det känns verkligen jätteroligt! Jag ser fram emot EM av olika anledningar. Ett: hoppas det går bra för Sverige. Två: hoppas det blir ett mästerskap som kommer bidra till att statusen på damernas fotbollsmästerskap höjs och att publiken kommer få se rolig fotboll, världstjärnor och tuffa matcher, säger Viktoria Oskarsson.

Kort om tjejerna

Alva ”Fotbollsflatan” Nilsson
Sportjournalist, feminist och en av Sveriges kunnigaste när det kommer till damfotboll. Hon skriver för damfotboll.se och kvällsposten.

Hedda Berander
Sportjournalist med nördtendenser. Kommer framförallt skriva om suporterperspektiv och dra anekdoter från förr och nörda ner sig i damfotbollens alla vinklar.

Viktoria Oskarsson
Frilansjournalist som älskar all sport. Kommer blogga för QX och skriva mycket utifrån egna tankar, ifrågasätta, berömma och kanske till och med hylla. Vem vet? Hon kommer även sitta med i P4-västs expertpanel under EM.

Pokalen som förhoppningsvis hamnar hos värdlandet. Alltså hos Sverige!