Maja Ivarsson tackade ex-flickvännen för att hon lever

”När du är på din bästa väns begravning och de spelar fel madonnalåt inser du att i detta livet måste du bestämma själv(…)”

Så lyder den första raden ut Maja Ivarssons sommarprat och ribban är satt. Hon är på sin bästa väns begravning som åkte till USA som Au Pair och kom hem i en kista efter en överdos. Efter det får vi lyssna på hennes berättelse om en uppväxt kantad av droger som tog över livet, våldtäkten av en vän till familjen, läraren som satte gränser och om ex-flickvännen Alexandra som ställde krav som fick Maja att överleva.

”Hon sa ‘Du ser ut som en riktig pundare, är du nöjd nu?’ Det var en nyttig örfil (…). Alexandra, du var så modig som ställde krav, den första att sätta mig på plats. Du var bara 19 år och jag hade vuxit upp spelandes på vägarna i flera år och hade nu kommit hem för att förlora mig själv, i mig själv. (…) Jag var fullständigt förlorad i dig, vi var två blonda yrväder som älskade varandra. Men nu fick du lyfta upp mig och lägga in mig.”

Maja tackar inte bara sin dåvarande flickvän utan även sin mamma och kollegorna i The Sounds. Varför hon väljer att dela med sig av sin historia just nu var för att hjälpa andra som blivit utsatta.

– Hon ville berätta det som aldrig tidigare blivit sagt. Hon ville berätta vem hon är och vad som format henne. Att hennes liv handlar om att leva och överleva. Om vi bara lyckades nå och stärka en enda person var det värt all smärta under arbetet med pratet, säger producenten Henrik Johnsson till Aftonbladet.
Han fortsätter:
– Hon valde en väg som hon visste skulle göra väldigt ont. Hon är oerhört modig och vi har jobbat otroligt hårt. Det har varit en spännande, tidskrävande och smärtsam resa. Det har varit en tårfylld resa för oss båda, säger han.

Maja kommer inte att prata om programmet något mer. Hon har fått säga sitt och prata till punkt, nu går hon vidare.

För att lyssna på Maja Ivarssons sommarprat klicka här.