– Det var svårt att hitta Prideflaggor, men nu har jag beställt via QX-shop, säger föreståndaren Fredrik Fredriksson.

Men på campingens hemsida finns redan en symbol som föreställer en regnbågsflagga och Fredrik delar ut husvagnsdekaler med campingens namn och små Prideflaggor på.
– Flaggor och klistermärken kan tyckas vara en banal grej, men det gör att man känner sig välkommen. Det är en markering, säger Klas, som är och hälsar på paret Bjarne Nyström och Fredrik Martin.

Bjarne och Fredrik har varit ett par i tio år och har sedan de första gången besökte campingen 2008 ständigt återvänt.
– Man får lugn och ro här och våra fyrbenta vänner är lika välkomna som våra tvåbenta. Vi har inte märkt att någon tycker att det är konstigt att vi är två killar. I bland kan det annars vara så att folk tänker ”är de ihop eller är de bara kompisar?”. Det är lite jobbigt.

De två är väldigt förtjusta i campinglivet och med sin husbil har de besökt olika campingar, bland annat två homocampingar i Nederländerna.
– Men det var för mycket och blev lite hysteriskt. Vi tycker om när det är blandat, och när man får lugn och ro, säger Bjarne.

Både han och hans sambo och föreståndaren hoppas att fler hbtq-par nu ska känna sig välkomna.
– Jag vill skapa en mötesplats där man kan utbyta idéer och livserfarenheter. Det blir alltid roligast om man då har olika erfarenheter och bakgrund, säger föreståndaren.

På söndag fyller kronprinsessan Victoria år och detta firas på Soliden på Öland. Samtidigt hissar campingen regnbågsflaggan.
– Vi får se om det blir jag eller min sambo som hissar flaggan, säger Bjarne.
– Jag tycker att prinsessan gjorde en viktig grej när hon deltog på QX-galan. Svenskarna behöver öppna upp och inte vara så himla inrökta, säger Fredrik Fredriksson.