2013 sammanfattas tydligen enklast av bokstaven P. P som i prinsessbesök, p som i pasta, p som i Paradise Hotel-killar och P som i porr. Den allra mest lästa artikeln i år handlar såklart om QX Gaygala 2013, kanske den mest uppmärksammade någonsin. Den fick ju fick kunglig glans i form av ett besök av Kronprinsessan Victoria som delade ut pris till Jonas Gardell som utsågs till Årets Homo. QX frilansare Anders Backlund uppdaterade för er läsare i realtid och eftersom många som inte kunde närvara på Cirkus den där februarimåndagen förstår vi att ni följde galan via uppdateringar på qx.se. Kul!

Resten av topp 10 består av porr, pride och partyn, men också allvarsamma händelser som grymma hatbrott i Somalia och elaka uttalanden av pastachefer. Så här ser topp10 2013 ut.
Minns ni?

Mest läst 2013 – Topp 10


1. Allt från QX-galan 2013, minut för minut
Lyckorop och besvikelse. Glitter, gala och glamour. Atleter, artister och en och annan minister. Följ Anders Backlunds minutrapportering från Cirkus.


2. Björn spelade in porrfilm i Stockholm
I går berättade vi om engelsmannen Jack som letat porraktörer i Stockholm. Efter många avslag och obesvarade mail fick han napp hos stockholmskillen Björn. QX har träffat porrfilmsdebutanten Björn.


3. Här är bilderna från Prideparaden
Stockholm förvandlades till en gigantisk regnbåge när nästan 60 000 tågade genom Stockholms gator och hundratusentals stod vid sidan och hyllade.


4. Hett på underklädesfesten
Hett och svettigt blir lätt en kliché men torsdagens fest måste vara årets hetaste. Hittills.


5. 17 år och öppet gay – Erik Rapp är favoriten i Idol
Erik Rapp är kanske den från TV4;s Idol med bäst formkurva just nu. QX träffade den 17-årige stjärnan som berättar att han är öppen med att han är bög, om hur det var att komma ut och att han kanske har känslor för någon…


6. Tonåring stenades till döds i Somalia för att han var gay
I lördags stenades en 18-årig kille till döds som straff för sin homosexualitet, händelsen inträffade drygt 8 mil från huvudstaden Mogadishu.


7.Fredrik & Dereks sagobröllop i paradiset
Fredrik Eklund och hans man Derek Kaplan hyrde förra helgen en hel paradisö till sitt bröllop – och bjöd 60 gäster på ett femstjärnigt all inclusive-boende. Under välkomstmiddagen avslöjade paret att de ska skaffa barn tillsammans.


8. ”Homosexuella kan köpa annan pasta”
Guido Barilla, en av ägarna till pastajätten Barilla, har hamnat i blåsväder efter att han uppmanade homosexuella i en radiointervju igår att köpa nån annan pasta om de anser det stötande att Barilla aldrig skulle kunna tänka sig att ha med en homosexuell familj i sin reklam.


9. Shit, vilken k(r)yss
Med över 1100 glada bögar, flator och allt där mitt emellan så blev det ännu en lyckad kryss.


10. Heta frågor till Paradise Hotel-killarna
I kväll har en ny säsong av svenska Paradise Hotel premiär. QX ställde de fem killarna mot väggen.

…och strax utanför toppen:

11. Så gay är deltagarna i Idol 2013
12. ”Jag blir aldrig bjuden till rugbylagets runkpartyn”
13. Idag tackar Roger Nordin för sig
14. Roddare kastar kläderna i kampen mot homofobin
15. Bildkalas från Gaygalans efterfest
16. Marc Dylan: ”Jag har haft sex med rätt många motspelare”
17. QX Gaygala – här är vinnarna
18. Spana in årets Mr Gay Sweden-kandidater
19. Fakebilder ger avkastning
20. Bikillen Thobias gör entré i Paradise Hotel