Martin Blix är sångare i Italove och han berättar att även gayfavoriten Paola kommer gästa på scen, Johan Kinde från Lustans Lakejer agerar MC, och det blir 3 dj:s och en massa Italo disco-drinkar.

Hallå Martin, för den oinsatte: Vilka är Italove?
– Det är jag, Mats Rubarth, som spelade i AIK förut och Dave LaRoxx, och vi har kört ihop i tio år. Vi är mycket mer kända utomlands än i Sverige och har spelat i Los Angeles, Mexiko City och i Berlin på Berghain.

Vad händer?

– Vi ville fira låtframgångarna med ett Millions-party eftersom vi inte uppträtt på ett tag. Så vi satte ett datum efter löning, bjöd in lite polare. Som Paola, som gillar italodisco och hennes senaste singel har just fått en italodicoremix.

Hur gay är italodisco?
– Rätt så mycket gay, med hela imagen med dramatiska rörelser och smink. Den Harrow är en stor stjärna, som inte är gay men han är nog det bögigaste du kan tänka dig. Och många gays gillar vår musik och artister som kör italodisco.

Beskriv Italo Disco?
– Majoriteten av alla artister inom italodisco var stora under åttiotalet så de åker runt och uppträder som pensionärer nu. Vi är ett av  få unga band inom genren. Allt började med att det lilla italienska bolaget Zyx Records gav ut samlingar där alla artister var från Italien och körde syntbaserad dansmusik. Detta blev stort i Tyskland vilket ledde till att tyskarna tog efter med sina egna artister, som Sandra, Modern Talking och andra. I Sverige hade vi Lili & Susie som körde italodisco innan de slog igenom, och Paul Rein. Stock/Aitken/Waterman är inte riktigt italo, men deras musik är besläktad med genren.

Vilken är den bästa italo disco-låten just nu?
Color my Love med Fun Fun.

Slutligen, vad är en Italo disco-drink?
– En färgglad sak som smakar sommar är neonfärgad.

”]