Det såg knappt ut som det skulle bli en spelning med bara halva gruppen, men The Headlines, Jacob Lundtofte och Christian Lundtofte var på plats och de ställer aldrig in. Så med bara gitarr, mandolin och sång blev det en något annorlunda repertoar än vanligt. Tomboys publik verkade också lugnare än vanligt, känner man inte till Malmöbandet?

– Vi är mest i Tyskland och spelar. Det är för att punk och rockklimatet är rätt begränsat här för band som inte spelar mainstream, berättar Christian.
Efter några spelningar i Sverige ska de tillbaka till Tyskland 1 maj då de spelar på skivbolaget Core Texs gatufest i Kreutzberg i Berlin. Alltså det bolag som The Headlines ger ut skivor på och som backar upp. Sen fortsätter turnén där.

På Tomboy fortsatte dj:arna Miss Mimi och The Black Widow från gruppen Miss Mimi & The Mysticals kvällen. De blandade musik från 60-talet och framåt, och det gick folk igång på. Som vanligt blev det en hel del dans.

Tomboys största fördel är den blandning på folk som kommer, olika sorters flator, olika sorters bögar och olika sorters heteron, och den uppsluppna stämning som ofta infinner sig. Är det Möllevångskulturen, den fria entrén eller det raggningsvänliga klimatet som gör det? Eller är det musiken?

Nästa Tomboy är fredag 11 april.