1. Slick
Slick är… Ja, det bara är. Jag menar, vad skall man skriva som redan inte blivit skrivet? Asynja och Daniel fortsätter kärlekståget med att vara allt det som de inte vill kallas, dvs stadens bästa klubb för homogejs, små blommor och bin, transor och deras handväskor och alla de där fruktflugorna som stryker runt och tvekar på sin sexualitet nu när sommaren är i full blom – you know who you are! ElectriCAT bjussar på fjolltechno och J-OL drar på skånesamba-hiphopen. Skulle lätt vara där om jag inte spelade för fetischmännen. Jag hoppas på efterfest.
Kägelbanan, Södra Teatern, Mosebacke torg 3. Lördag, 21-02. 80kr. 20 år.


Slick i QX GayMap
www.klubbslick.se

2. Esque
Kan inte säga att jag är så där överförtjust i Esques stammispublik om jag skall vara ärlig. Känns rätt straight och tråkig. Lite bira-bärs, liksom. Men man kan inte komma ifrån att de har stans bästa ljudsystem och tar in alla mina favorit-DJ’s på löpande band. Israeliska Guy Gerber (Cocoon), som jag älskar, kommer nu på lördag och det kommer bli finfin techno hela natten.
Regeringsgatan 61. Lördag, kl 23-04. 23 år.

3. G – The Electric Gay Ballroom
Mirre och Majsan kommer slå ihjäl mig för att jag skriver det här… Men jag är inte så förtjust i varken schlager, hysteriska dansremixar eller dagens moderna r&b. Jag HATAR det faktiskt. Och allt det spelas på G. Som tur är fattar M&M’s att man måste ha alternativ och banka vett i folkliga homos. Om du lyckas klara dig från monstren på level 1 och hitta ner till källaren så är du räddad – du möts av mig och en massa fet basig techno!
Kolingsborg, Slussen. Fredag, 22-03. 80kr. 20år


G i QX GayMap
electricgay.se

4. Happy Nation
Partytokiga små eurodiscovilddjuren Tommie X, Judy Super, Carli, Sugarmama, Kornél, Lucky och Jexpert huserar för sista gången i källaren på Marie Laveau, det är väl värt att nämna! Den här klubben har rymt allt. Grisar, 90-talspersonligheter, spåtanter, präster, omyndiga, övermyndiga och en jävla massa dekor. ”Ambitiösa”, är något man verkligen kan kalla dem. Gå och freaka, ta lite ketamin och känn dig ung och snygg.
Marie Laveau, Hornsgatan 66, lördag, kl 21-03. 100 kr. 20 år.
Happy Nation på Myspace

5. Dirty Wednesday
Måste slå lite på trumman för Peter, Theo och Flisan för att de är så bra. Jag hatar att gå ut mitt i veckan, man kan inte koppla av för man vet att man skall jobba dagen efter och man är orolig för att vara seg i bollen. Värre än vanligt, i mitt fall. Men Dirty Wednesday är perfekt. Du tar några bärs samtidigt som du lyssnar på fet electro och anthems och vet att du är hemma i tid för det stänger kl 01. Och jag kan garantera att du inte kommer vara gräsligt bakis dagen efter. Är du för full så langar Felicia ut dig med huvudet före!
Side Track, Mariatorget. Onsdag, kl 18-01. Gratis entré. Happy hour 20-21.30.


Dirty Wednesday i QX GayMap

Gör du någon bra klubb -dvs INTE schlager- som du tycker jag borde besöka eller skriva om, skicka en pressrelease till [email protected] så kikar jag på det.
Pjotr, med klubbar som Sorry We Killed You (London), Tête À Claques och Manic Panic (Stockholm) liksom klubbkollektivet T och med en DJ-stil som går under namnet ”Maxxximal Minimalizm” listar de fem bästa klubbarna just nu.

Bästa klubbarna vecka 17 Bästa klubbarna vecka 16 Bästa klubbarna vecka 15 Bästa klubbarna vecka 14