– Det gick hem tillräckligt mycket, svara Thomaz Ransmyr på frågan hur det gick. Det var bara död och elände. Jag gjorde en hel skiva om döden, allt från allvarliga låtar till galghumor. Han tänkte på väldigt mycket på döden och sångerna var ett sätt att göra av tankarna. Döden kan vara på olika sätt ingen vet vad som händer sen.

Att det är mycket teater i framträdandet beror på att Thomaz tidigare höll på med teater, bland annat jobbade han på Gröna Lunds spökhus.
– Så det är roligt att blanda in det. Kanske det är för att avväpna, tänker han.

Det blir en ny skiva nästa år och temat för den tycks bli ensamhet.
– Jag har en massa låtar om ensamhet, men den är inte färdig än, förklarar Thomaz. Nästa spelning är i Amsterdam om en vecka. Han bor i Amsterdam, är översättare på GayRomeo och så ligger skivbolaget där, berättar han lite skakigt.
– Många blir nervösa innan, men jag blir nervös efteråt, berättar Thomaz. Han vet inte varför, men det har alltid varit så, förklarar han innan han går ut till skivförsäljningen.

Jag fortsatte kolla runt vad folk hade för sig. Som vanligt var det många som inte kom till Tomboy för artistens skulle, utan kom senare för att träffa folk, för ölen och det fria inträdets skull.TomBoy i QX GayMap