Pjotr

ALTER EGO – ”GARY” (KLANG ELEKTRONIK) – 12”
Alter Ego består av Roman Flügel (han som gjorde monstret ”Geth’s Noch?” för några år sedan) och Jörn Elling Wuttke. Tillsammans blir de en blandning av techno, electro, tech house och en hel massa annat också. De vrider, böjer, hamrar och bankar på allt i studion tills det går helt på rött, och oftast blir det helt underbart. På nya ”Gary” är de mer sparsmakade. Med ett nästan indie rock-beat och en ganska gothig bas står den här låten ut bland deras tidigare verk. C2 -remixen (ett av Detroit techno-mannen Carl Craigs många skepnader) är dessutom snäppet vassare. Han förser med det där extra melodiösa som bara han kan, mjukare beat, drömska synthslingor och toppar sen med rejäla cymbalsplashar. En grower.

Pjotr

JEROME SYDENHAM & TIGER STRIPES – ”ELEVATION AND F12 REMIXES” (IBADAN) – 2 x 12”
Sjukt många remixar på en redan finfin låt ryms på det här dubbelpacket, om du köper vinylreleasen det vill säga. Gör du inte det blir det mycket billigare och enklare att komma åt godbitarna som jag uppmärksammar här. Radio Slave har gjort inte bara en, håll i hatten, utan två fläckfria remixar av F12. Mina favvo är ”Radio Slave’s Panorama Garage Remix”, en lite svängigare, deep-, tech-, old school house-dänga med jazzig orgelmelodi. Argy vinner dock i det här paketet med sin ”Source Of The Nile Remix”. Houseigt, techigt och lagom funkigt, med ja, typ new age-ljud som dimper ner lite här och var – mycket bättre än vad det låter!

Pjotr

SMASH TV – ”LOCOMOTIVE BREATH” (BPITCH CONTROL) – 12”
Holger Zilske, Ellen Alliens förstahandsval när det kommer till producentpartner, har en rätt stadig karriär på egen hand med Smash TV. ”Locomotive Breath” har en superfin etikett på vinylsläppet; svart bakgrund med ljusgrå rök som slingrar sig runt titeln. ”Locomotive Breath” är bra, man fattar lite varför den heter som den gör när man hör den mufflade tågvisslan som låten bygger på Det knackar och knäpper lite som ett techigt tåg överlag, faktiskt. B-sidan, ”Breath Me”, är lite mörkare och är mer fyllig, men innehåller fortfarande mycket av grunden i titellåten. Men med ett mer ”kyrko-mysticism-skräckfilms”-sound över sig är det den som snurrar mest hemma.

Pjotr

WILLIAMS – ”EL BAILLE” (GET PHYSICAL MUSIC) – 12”
Williams slog ned som en bomb på tech house-himlen 2005 med sin ”Picadilly Circuits”. Sen blev det relativt tyst. Eller i alla fall inte lika frekvent med releaser och remixar. I år är han tillbaka med två skivsläpp under en och samma månad och jag har blivit extremt förtjust i b-sidan på den här Get Physical-singeln, ”The Unbearable Truth”. Deep-, acid-, minimal house som byggs upp långsamt för att sedan techa ut i full blom i något som låter som det skapats i en galen professors labb någonstans i norra England. Huvudspåret ”El Baille” är kanske aningen mer lättillgänglig, Williams flirtar med latinoinfluenser och har samtidigt en lite svalare ton. Fortfarande i tech house-land, självklart.

Pjotr

MIDI RAIN – ”ALWAYS” (VINYL SOLUTION) – 12”
Avslutar med en personlig klassiker. Midi Rain (John Rocca) släppte ett gäng 12:or från ’90-95 samt albumet ”One”. Med i det här gänget finns låten ”Always”, som jag har en besatthet av som borde kallas allt annat än sund. Italo-influerad, old school-poppig-synth när den är som bäst. Johns smakfulla falsettoröst –ja, smakfulla- komplimenterar låten helt perfekt och får mig samtidigt att önska att Jake Shears från Scissor Sisters skulle ta lite råd från den här snubben. Typ, mest är inte alltid bäst. Kommer också med en remix av J. Saul Kane, ett helt fantastiskt resultat. De skönt gnälliga synthhuggen får större plats och acid-influenserna blir klart mycket tydligare. Total kärlek.

Det jag tipsar om finns ute nu och oftast på www.beatport.com eller i välsorterade skivaffärer. Vill du se mer av vad jag tycker är bra, kolla min chart på: www.myspace.com/who_is_pjotr

Elektroniska tips vecka 17 Elektroniska tips vecka 16

Elektroniska tips vecka 15

Pjotr listar bästa klubbarna[/link]