1. ALL OUT DUBSTEP med BENGA (UK)
Dubstep vågen sköljer ju som bekant över inte bara Sverige utan hela världen just nu. Jag tror klubbar som All Out Dubstep tycker det är ganska skönt, det hörs liksom lite på namnet. Blito, Yallow, L-Wiz och Trickykid är några av de som kommer spela nu på lördag och bjuda på dubstep, hiphop och drum’n’bass. Kvällens hedersgäst är dock fetheta Benga (Tempa) från London. Har du inte hört hans platta ”Diary of an Afro Warrior” – fixa nu! Lyssnar du lite på den i och singeln ”Night” nu i veckan kommer du inte kunna stanna borta från den här grymma festen.
Allhuset. Lördag, kl 22-03. 100 kr. 18 år.

2. G – THE ELECTRIC GAY BALLROOM
Mirre och Majsan kommer slå ihjäl mig för att jag skriver det här… -Trodde jag! Men de tyckte faktiskt att texten som följer var ganska komisk. Det är ju så här att jag inte är speciellt förtjust i varken schlager, hysteriska dansremixar eller dagens moderna r&b. Jag HATAR det faktiskt. Och allt det spelas på G. Som tur är fattar M&M’s att man måste ha alternativ och banka vett i folkliga homos. Om du lyckas klara dig från monstren på level 1 och hitta ner till källaren så är du räddad – du möts av mig och en massa fet basig techno! Passa på, jag är bortrest ett tag så det är sista gången att höra mig i maj.
Kolingsborg, Slussen. Fredag, 22-03. 80kr. 20år


G i QX GayMap
electricgay.se

3. JOR EL (GIGOLO) på MORFAR GINKO
Jor El släppte förra året grymma techno-neo-trance ep‚”Heart Beat” på DJ Hells skivbolag Gigolo Records och visade med det att Gigolo faktiskt fortfarande är något att räkna med. Därför tror jag också att det kan bli en grym kväll på Ginko. De har ju tydligen också ett nytt hemligt dansgolv nere i källaren som jag är sjukt sugen på att uppleva. Synd bara att det inte håller på lite längre.
Swedenborgsgatan . Fredag, kl 21-01. Fri entré. 20 år.

4. SATURDAY LIGHT
Lördagar på Nordic Light Hotell kallas Saturday Light och består av fyra rätt olika elektroniska klubbar; Kvinnosaksklubben, Socially Hazardous, Playgirlz och 24:hours. De sistnämnda är det som har premiär nu på lördag. Tooli, KimKong och Andreas pumpar på med obskyr disco, knackig techno och klassisk old skool house. Bra musik att stuffa till och ett rasande trevligt gäng att snacka med mellan plattorna.
Nordic Light Hotel, Vasaplan 7. Lördag, kl 20-01. Fri entré. 23 år.

5. JUKE JOINT på TIKI ROOM
Baren Tiki Room är verkligen något helt galet extravagant i vår svenska lilla stad. Povel Ramels ”Vårt Eget Blue Hawaii” skulle lätt kunna få ett uppsving här, ja, om det inte vore för fantastiske galningen tillika ägaren Stefan Kéry. Han har god smak. På Juke Joint lyssnar du på 50- och 60-tals exotica, rock’n’roll och r&b samt dricker de lätt bästa drinkarna i Skandinavien vilka består av rom, rom och åter rom. Dyrare än vanligt men sjukt värt och sjukt gott. Juke Joint huserar på onsdagar och fredagar vad jag vet, men själva Tiki Room är ju öppet tisdag till lördag – lycka!
Mellow, Birkagatan 10. Lördag, kl 19-01. Fri entré 18 år.

Gör du någon bra klubb -dvs INTE schlager- som du tycker jag borde besöka eller skriva om, skicka en pressrelease till [email protected] så kikar jag på det.
Pjotr, med klubbar som Sorry We Killed You (London), Tête À Claques och Manic Panic (Stockholm) liksom klubbkollektivet T och med en DJ-stil som går under namnet ”Maxxximal Minimalizm” listar de fem bästa klubbarna just nu.

Bästa klubbarna vecka 19 Bästa klubbarna vecka 17 Bästa klubbarna vecka 16 Bästa klubbarna vecka 15 Bästa klubbarna vecka 14