Det är rena bröllopsyran i Kalifornien efter att delstaten gjort homoäktenskap lagliga. För några veckor sedan gifte sig talkshowvärdinnan Ellen DeGeneres och skådespelerskan Portia de Rossi. I helgen blev George Takei, känd från Star Trek, och Brad Altman äkta makar.
– Han är min kärlek och jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. Nu kan vi ha värdigheten och ansvaret som ett äktenskap innebär, säger skådespelaren i en kommentar.
Det är Us Magazine som rapporterar om vigseln som ägde rum på Japanese American National Museum i Los Angeles. Fler än 200 gäster hade samlats där för att bevittna ceremonin som leddes av en buddhistisk präst. George Takei är 71 år och hans man Brad Altman är 57. De har varit varit ett par i över 20 år, men det var inte förrän nu som de kunde vigas på laglig väg. Redan när beslutet om homoäktenskap togs kommenterade han det hela på sin blogg.
– Vår ”California dream” har blivit sann. Brad Altman och jag kan gifta oss. Vi är överlyckliga. Efter många om och men, har vi fått ett genombrott för homoäktenskapet. Vi är jämnbördiga med alla medborgare i vår stat!
Brad Altman har själv varit en kämpe för hbt-rättigheter i USA och förekommer i många intervjuer om den nya lagen.
I Star Trek spelade George Takei karaktären Sulu. Han har även gestaltat Hiros pappa i Heroes.

Star Trek-stjärna gifter sig Ellen och Portia gifta! Ellens mamma slåss för homoäktenskap Starkt stöd för könsneutrala äktenskap i Kalifornien

Star Trek klubbar på Qruiser