– Det känns otroligt stort att en organisation som TEDDY lyfter upp vår film och hjälper till att sätta queer barnfilm på kartan. Jag hade inte kunnat önska mig en bättre start för den här filmen, säger filmens regissör, manusförfattare och medproducent Lia Hietala.

Min homosyster kretsar kring tre flickor: Majken, som har vetat att hon är lesbisk sedan hon var sju år, Gabbi som just upptäckt att hon också gillar tjejer – och så Gabbis tioåriga lillasyster Cleo. Men vem är Cleo kär i? Är det en flicka eller en pojke? De tre rollerna spelas av  Tina PourdavoyErika A. Coleman och Juliette Safavi.

Lia Hietela har tidigare regisserat kortfilmen If I Say No (2016) och jobbar just nu med sin tredje kortfilm samt ett långfilmsprojekt som hon producerar tillsammans med produktionsbolaget New Stories AB.

Teddy är hbtq-delen av Berlins filmfestival och är en av de mest prestigefyllda bland världens hbtq-filmfestivaler. Min homosyster tävlar även i sektionen Generation Kplus vid den ”stora” filmfestivalen.

Svensk premiär blir det den 21 mars vid BUFF International Film Festival i Malmö.

Teddy Award går även för bästa dokumentärfilm till filmen Ri Chang Dui Hua (Small Talk) av Hui-chen Huang. Juryns specialpris tilldelas Karera ga Honki de Amu Toki Wa (Close-Knit) av Naoko Ogigami, till bästa spelfilm utses Una Mujer Fantástica (A Fantastic Woman) av Sebastián Lelio, tidningen Männers läsarpris går till God’s Own Country av Francis Lee och regissören, producenten och författaren Monika Treut tilldelas festivalen hederspris.