Den 73:e upplagan av The Tony Awards i New York arrangerades under söndagskvällen. Galan hölls på Radio City Hall och James Corden var konferencier. Bland prisutdelarna sågs Darren Kriss, Tine Fey, Jake Gyllenhaal, Jesse Tyler Ferguson, Sienna Miller och Laura Linney för att nämna några, och under kvällen bjöds det på smakprov från både The Cher Show, Tootsie och lesbiska musikalkomedin The Prom.
Galans stora vinnare var musikalen Hadestown och pjäsen The Ferryman som fick fyra resp sju Tonys med sig hem.
Bästa manliga skådespelare i en musikal fick Santino Fontana för sin roll som Tootise, som handlar om den straighta skådespelaren som inte lyckas få några jobb och desperat nog klär ut sig till kvinna och söker en kvinnoroll – och får den. Musikalen, som tidigare var en stor filmhit med Dustin Hoffman i huvudrollen, spelas för utsålda hus på Broadway.
Bästa kvinnliga skådespelare i en musikal gick till Stephanie J. Block för rollen som Cher i The Cher Show. Och bästa nypremiär av en pjäs gick till The Boys in the band, som handlar om gäng bögar som samlas i New York under ett födelsedagskalas.
Bisexuella Ali Stroker blev historisk då hon är den första rullstolsburna skådespelare vann en Tony för sin roll i musikalen Oklahoma.

Manusförfattaren Mart Crowley tillsammans med hela casten från "The Boys in the Band".
Ali Stroker fick pris för sin roll i Oklahoma