Berätta Alex, vad händer ikväll?
– Jag kommer att vara programledare för SVT Nyheters stora uppsnack inför finalkvällen av Melodifestivalen, som kommer att sändas mellan 19.00-20.00 på SVT Play och på svt.se. Det kommer bli en fullspäckad timme. Jag kommer, tillsammans med Kulturnyheternas musikkritiker Tali da Silva och nöjesreporter Lydia Farran-Lee, att gå igenom hela startfältet. Vi ska lyssna och analysera årets bidrag, lyfta det man måste veta i form av nyheter och snackisar. Dessutom har vi vår utsände reporter Malin Lundgren som rapporterar på plats från Annexet, där hon tar tempen. Sedan blir det även stjärnglas i form av en känd, tidigare melodifestivaldeltagare som är ansiktet utåt för glitter och glamour. Musik, nyheter, nostalgi. Allt man behöver och lite till i en maxad timme!
Vem är din favorit till vinsten?
– Som en trogen public service-anställd är det nog bäst att inte avslöja vem jag själv håller tummarna för, men en sak är säker – jag kommer se finalen tillsammans med min redaktion på SVT.
Är du själv ett stort Mello-fan?
– För några år sedan skulle jag säga att jag inte var ett särskilt stort fan av Melodifestivalen, men det har verkligen vuxit på mig. Och efter ett år som detta så har jag verkligen förstått hur viktigt event som till exempel Melodifestivalen kan vara för att man ska kunna känna hopp.
Ok, så vilken Mello-låt har du lyssnat på flest gånger tror du?
– Mitt favoritbidrag är nog faktiskt Felix Sandman och hans bidrag Every Single Day från 2018. Den lyssnar jag fortfarande på rätt ofta!