Wow! Det där var en avmaskning jag inte alls såg komma!
Fotbollsesset Lotta Schelin var alltså Jokern!
Vilket jäkla coolt namn av TV4 att håva in till sin underhållningssuccé!
Den femfaldige Diamantbollen-vinnaren har spelat 185 landskamper, gjort rekordmånga 88 mål (ledtråden 88 skymtade förbi i förra programmet) och är en av Sveriges absolut största fotbollsikoner, och nu har hon alltså gäckat oss tittare under en joker-dräkt i två program?
Så kul!
Att hon dessutom fick sjunga HBTQ-anthemet Born This Way som svanesång var extra regnbågskul för småbarnsmamman som är gift med sin Rebecca (också en ledtråd i programmet).

Jag älskade Jokerns tolkning av Lalehs Goliat i premiärprogrammet, och har klurat så på vem det kan vara. Inte ens efter kvällens ledtrådar kunde jag ana att det vara den 37-årige Årets Homo-nominerade stjärnan som dolde sig bakom det vitmålade ledsna ansiktet.
Lotta kanske inte var den mest rytmiska deltagaren i programmet, men jag gillar verkligen hennes röst och skulle gärna behållit henne en vecka till. Så både kul och synd att Lotta fick ”komma ut” i kväll.

Men nu får det vara nog: UT med Monstret! Det är obegripligt att Jokern fick tacka för sig efter att vi än en gång genomlidit Monstrets mumlande. Det är nåt konstigt med det där.
I förra programmet var jag övertygad om att det var en man, och i det här avsnittet fortsatte personen bakom att rätt taffligt pratsjunga sig igenom en Billie Eilish-låt. Och när Monstret, välförtjänt, duellerade lät det helt plötsligt som Kikki Danielsson! Min teori är att det är ett så stort namn att TV4 inte vill vara helt tydliga med ljudmixen, och att man vill hålla på den här karamellen nån vecka till. Men detta är tveklöst den man hör minst av och borde enligt mig lämna programmet omgående. Så nej, jag delar inte alls Nours orimliga förtjusning i det här mummel-monstret.

I övrigt njuter jag verkligen av programmet. Allt är så färgglatt och snyggt, och det bara flyter. Dessutom är David Hellenius strålande som programledare. Älskade hans skämt om att Monstret skulle kunna ta över Malou efter 10 och att det inte skulle bli nån skillnad. Fniss.

Nå, vidare till veckans ledtrådar och gissningar!

Sjöbjörnen
”Don´t You Worry ´bout a Thing”
Växte upp på samma plats som den mest musikaliska 56:an (Sollentunas postnummer skymtar förbi), gick i pappas fotspår, mamma spelade dragspel, håller på Bollnäs i bandy och Leksand i hockey, men det borde han inte göra. Frun har tävlat för Sverige på internationell nivå, polis var drömyrket men han ville tala folk tillrätta och inte vara den hårda typen. Han blev en snäll pirat men orden är inte lag. Nervig, men vill skänka andra trygghet, klappar en spindel, har samarbetat med en av Sveriges mest kända poliser, och delar ut potatisar… ”ni behöver inte oroa er för mig, det räcker med att jag gör det
Styrka: Taktisk Svaghet: Nervig
Sjöbjörnens sista ledtråd: En gammal matvåg i mässing.
Panelens gissningar: Ola Salo/Thomas Bodström (Felix), Björn Gustafsson (Nour), Daniel Nannskog/Lance Hedman (Måns), Björn Borg/Magnus Hedman (Pernilla).
Min gissning: Fan vad svårt detta är! Han sjunger jättebra och jag känner igen rösten SÅ väl! Trodde fram till i kväll att det var gamle justitieministern Thomas Bodström. Han har gått i pappas fotspår (Lennart Bodström var politiker), vågen står för rättvisa, och han är uppvuxen i Sollentuna. Men sen tidigare hade nån bollat ut Anders Bagge eftersom hen hört att han har ett gammalt friidrottsrekord i bagaget. och visst: Bagge är uppvuxen i Sollentuna, hans fru Johanna har ju som Fröken Sverige tävlat i Miss Universum, han har ADHD och han kan sjunga.

Monstret
”Bad Guy”
Såpbubblor, är en typisk oxe, en tjurig jäkel, tv är inget nytt för denne person, Tur i kärlek, gjorde tv-debut som femtonåring, jobbat som programledare utomlands, har inte alltid haft tur i kärlek men är något av en äktenskapsförmedlare (ett gaypar som gifter sig). Livet har inte alltid varit en dans på rosor, har humor, skojar om sig själv innan andra hinner göra det, drömmen är att göra en monstershow om sitt eget liv (sen kan hen lägga av). Visar också hög ljudnivå….
Styra: Vinnarskalle Svaghet: Svårt att hantera press
Monstrets sista ledtråd:
Tyroler-hatt
Panelens gissningar: Siw Malmkvist/Sean Banan (Pernilla), Mark Levengood/Mona Sahlin (Måns), Markolioo/Dregen (Felix), Rosanna Dinamarca (Nour)
Min gissning: I förra programmet med denna här uppställningen trodde jag att det var en man bakom dräkten, men nu har jag ändrat mig. Monstret känns lite trött och gammal, och borde också vara en rund person med tanke på den omfångsrika dräkten. Och i duellen så märkte jag att man mixat med ljudet i de andra framträdandena: Detta är ju Kikki Danielsson! Den rösten känner jag igen. Och hallå: Kikki är född i maj (oxe), livet har inte varit en dans på rosor, skojar om sig själv, hög ljudnivå (Miss Decibel), och tyrolerhatten står för att hon kan joddla bra!

Enhörningen
”Shake it Off”

Växte upp på landet, packade ner rosa kanin, folk hade horn i pannan åt henne, först var hon för liten, sen för mycket, hamnade i storstaden och drogs in i mycket partaj även när hon inte jobbade, svimmar av och en hammare, måleristaffli, nål & tråd, gummianka, och telefon skymtar förbi, en drömprins (med klocka på handleden) kom i precis rätt tid och hon har ”lyckats skaka av sig sitt förflutna”.
Styrka: Färgstark Svaghet: Gränslös
Monstrets sista ledtråd:
Hästsko
Panelens gissningar: Linda Bengtzing (Pernilla), Carolina Gynning (Måns), Caroline af Ugglas/Charlotte Perrelli (Felix), Miss Li (Nour)
Min gissning: Ellen Bergström. Hon kan sjunga, har pratat en del i radio, träffade relativt nyligen drömprinsen BachelorNiclas, var med i Kändishoppet (hästreferenserna), Partaj (var med i Kanal5-programmet Partaj), varit öppen med alkohol/fest-problem, kommer från Vingåker (landet) och framförallt, var med i popduon Kick (jag ÄLSKAR ju singeln Fest hos mig!, fast då var Ellen ännu inte med i duon). Äntligen fattade jag kick-sparken hon gjorde i förra programmet, och att hon hamnade i ”Solstan”, Kick hade ju sin bas i Karlstad!

Godisautomaten
”Stay With Me”
En del av mig kommer alltid finnas i Västmanland, var ett barn som ville höras så mycket att föräldrarna tyckte han var en tapet av ljud, fick stora genombrottet i en musiktävling, fattade att han lyckats när han såg sig själv på matbordet (ett flingpaket), ”Det var en riktig känslostorm…eller snarare en känslobris”
Styrka: Flexibel Svaghet: Ombytlig
Godisautomatens sista ledtråd:
Läppstift
Panelens gissningar: Robin Bengtsson (Pernilla), Sebastian Karlsson (Måns), Christer Lindarw (Felix), Daniel Norberg (Nour)
Min gissning: Fan  vad jag klurat på denna! Men ikväll föll bitarna på plats: Det är Mumbo Jumbos/Melloparodi-kungen Daniel Norberg. Norberg är en ort i Västmanland, han fick genombrottet i dels Idol men också i Melodifestivalen, OCH har synts på mjölkpaketen i en Bris-kampanj! BAM!