Det blev alltså Draken och Sjöbjörnen som fick lämna The Masked Singer under semifinalen. Helt rätt, då både Johanna Nordströms och Anders Bagges namn nämnts flera gånger. Det var just dessa två gissningar som jag ville ha ut redan förra veckan, och nu fick de alltså tacka för sig.

Båda två har gjort genomgående bra ifrån sig och fått visa att de kan sjunga, trots att bägge två varit lite för rädda för att göra det offentligt. Se där, The Masked Singer löser knutar på de mest fina ställen…

I övrigt var detta program betydligt roligare än det vi såg förra veckan och numren kändes åter livfulla och påkostade. Bäst var Godisautomatens Laleh-sång från en gunga, tolkningen En stund på jorden. Att han gick raka vägen till final är helt rätt. Han har impat rakt igenom och gjort kul och energiska nummer. Nu fick han visa en stillsammare sida och det gjorde han väldigt bra. Fem tuggummikulor av fem möjliga.

Med sig tog han min personliga favorit Enhörningen, som visade sig ha Mello-drömmar! Kul, jag kan absolut se tjejen under hästhuvudet i en maffig poplåt i schlagerturneringen. För kvällens framträdande med Fleur Easts (X-Factor vinnare från Storbritannien som aldrig brejkade stort) Sax var väldigt vasst. Hon höll helt klart…hov.

Sista finalist blev Voodoodockan vara riktiga namn aldrig yppats i programmet. Så det var helt rätt att han fick vara kvar. Felix var ikväll väldigt nära, men det är ju inte DEN programledaren för Parlamentet, utan…ja, se nedan…

Kvällens roligaste replik kom spontant från Måns efter Felix Viktor Frisk-gissning på skönsjungande Godisautomaten: ”Har du HÖRT Samir & Viktor sjunga?”
Haha, så kul!

Voodoodockan
Låt: Waka Waka
Ledtråd: Har haft en kreativ relation med Felix Herngren, har blivit champion i en och annan musiktävling. Vet allt om hur man eliminerar så det blir god underhållning. Fotbollsspelaren Anders Svensson peppade via telefonen, en guld-ren passerade förbi. Är lika laddad som inför en VM-final, men ”vad som händer ikväll är ett oskrivet blad”. ”Det här dramat kan sluta hur som helst”.
Min gissning: Hans Rosenfeldt, manusförfattare/programledare/författare. Har jobbat med Felix i komediserien Ulvesson & Herngren. ”Politiska spelet” (se fråga nedan) syftar såklart till när Rosenfeldt var programledare för Parlamentet (där Henrik Schyffert, Nours snubbe, medverkat mycket).
Panelens frågor: Felix: ”Har du sysslat med politik nånting? ”
Voodoodockan: ”Jag har absolut varit en del av det politiska spelet”
Nour: ”Har vi någon relation till varann?”
Voododockan: ”Vi är närmare varandra än du tror”
Panelens gissningar: Jens Hultén (Pernilla), Anders S Nilsson (Felix), Mats Sundin/Christian Olsson (Måns), Björn Gustavsson(Nour).

Godisautomaten
Låt: ”En stund på jorden
Ledtråd: Har varit ute på djupt vatten förut och lyckats vinna. Skickar en slängkyss till Pernilla. Vatten är viktigt för att musiken ska få färg. Tycker inte om när folk tappar masken. ”Vore kul att göra låtar till mig själv”. USA-flaggan flimrar förbi.
Min gissning: Daniel Norberg, YouTuber som har jobbat med Pernilla (i Emoji-filmen). Detta med ”varit ute på djupt vatten och lyckats vinna” kan syfta till ett avsnitt av Det stora fågeläventyret, SVT:s fågelskådare-reality som Daniel vann.
Panelens frågor: Pernilla: ”Har vi jobbat ihop? ”
Voodoodockan: ”Ja, och det ledde till mycket skratt”
Nour: ”Är du bra på att laga mat?”
Voododockan: ”Många tv-tittare har fått se vad jag kan i köket”
Panelens gissningar: Ola Forssmed (Pernilla), Viktor Frisk (Felix), Albin Lee Meldau (Måns), Viktor Leksell/Tareq Taylor (Nour)Enhörningen
Låt: ”Sax”
Ledtrådar:
 En mångsysslare som gillar kakor och att lära sig nya saker, men har nästan aldrig varit i final. Tänker hela tiden katastroftankar. Vill se sig själv på större scener, varför inte Melodifestivalen? Vill galoppera till final.
Min gissning: Ellen Bergström, skådis & komiker. Det var väldigt klent med ledtrådar den här gången…Fanns det INGET att säga om Enhörningen denna vecka? Men, ”galoppera” syftar inte bara till hennes roll utan att hon varit med i tv-programmet Stjärnhoppningen. Och ser ni Måns fråga nedan så jo, hon har faktiskt en duett med Patrik Isaksson som streamats nästan två miljoner gånger.
Panelens frågor: Måns: ”Har du nån hit? ”
Enhörningen: ”Jag har en låt som stramats flera miljoner gånger”
Nour: ”Är det Måns Zelmerlöw som är Drömprinsen?”
Enhörningen: ”Det är inte du som är Drömprinsen, Måns”
Panelens gissningar: Ellen Bergström (Pernilla), Maria Forsblom (Felix), Ellen Bergström (Måns), Annika Herlitz (Nour)