Hennes lag, Lag Syd, minimerades ordentligt under kvällen då vi fick veta att även Per Grape och Christina Nordback lämnar tävlingen på grund av samma smitta. QX ringde upp Isabella för att ta reda på mer. Och hon hade saker att berätta…

Fan vad trist detta var! Berätta, hur mådde du?
– Jag hade faktiskt mått dåligt några dagar. Och trodde typ att jag bränt mina ögon, för jag kunde inte titta åt sidorna utan att det gjorde ont. Men jag tänkte att det hade med hungern att höra. Men sen när Hanna skulle smörja min rygg och det gjorde ont så började jag misstänka att jag hade feber. Men då fick vi ju maginfluensa så jag trodde att det var den som legat och spökat. Då testade de oss och när antigen-testet visade positivt togs jag och Christina, och senare Per, direkt till sjukhus för att säkerställa hur det låg till. Och mycket riktigt, vi hade corona.

Vad hände på sjukhuset? 
– Vi fick vitaminer, dropp och tog massa tester så att vi exempelvis inte hade lunginflammation. Men min kropp tog hand om viruset och jag blev frisk hyfsat snabbt. Men vi tvingades in i karantän, och  jag och Christina hamnade ihop på ett hotellrum, med balkong som tur var, och fick frukost, lunch och middag levererat dit.  Vi var isolerade i sexton dagar och hölls för oss själva. Det var nästan värre än Robinson! Jag var ju nästan frisk efter tre dagar, men det var de dominikanska reglerna.

Hur var det att bo så länge med Christina?
–  Hon berättade om sin masterplan, hur de skulle rösta ut mig, Filip och Hanna. Det var lite stökigt efter det (skrattar).  Och jag vet inte…men äh, jag kan väl säga att det gick över i lite mer än vänskap där när vi var instängda….

Så du förförde henne under er karantän?
-(skrattar).Ja, lite så var det väl.

Men du, hur kunde ni smittas?
– Jag tror att det var Christina som kom in med det. För de hade ju testat alla oss andra så noggrant innan och suttit i karantän och så.  Men trots det slank det in i Robinson som en iller i en hönsgård och härjade runt.

Hur var det att lämna programmet?
– Tragiskt. Men man hade inte kunnat göra nåt åt det. Det var ju bara att acceptera.

Hängde du med de andra sen?
– När vi var symptomfria och negativa kunde Per komma förbi så kunde vi träna ihop på rummet. Men annars var vi för oss själva utan någon kontakt med andra människor.

Kommer du försöka komma med i Robinson igen?
– Jag tror tyvärr inte att det blir så. Det är så mycket ändå och jag ska börja plugga. Men snart ska en annan reality spelas in i Sverige och det kanske skulle kunna bli aktuellt…

Vad har du fått för reaktioner på din medverkan så här långt?
– Du, i början var jag som Marie Antoinette och tittarna var folket. De ville ha mitt huvud, och hatade mig i första avsnittet. Men allt eftersom avsnitten visades fick jag ”redemption”  och de började verkligen gilla mig. Så det är synd att det gick som det gick, det var inte så här Robinson skulle sluta för mig.