Anders, ni ska till London idag på premiären, berätta, hur känns det?
– Jag har knappt hunnit tänka efter. Det som rört sig huvudet senaste dagarna är all logistik runt resan. Men nu är vi på väg, smokingen ligger i bagaget. Vi ska spela in ett reportage om Voyage-äventyret för Nyhetsmorgon lördag men jag tänker inte missa en sekund av showen.

Vad har du för förväntningar?
– Enorma! Det är trots allt Industrial Light and Magic som ligger bakom tekniken. Blir det lika häftigt som utlovat? Är det avatarer som är framtiden? Blir det extranummer? Kommer alla Abborna att vara på plats ikväll? Oavsett kommer jag att gå en gång till i höst – då tillsammans med maken.

Du känner ju Björn, har han skvallrat något om kvällen?
 – Haha, nej han har inte det. Men när jag intervjuade honom förra veckan sa han att det känns fantastiskt att Voyage äntligen har premiär.

Tror du att samtliga ABBA-medlemmar kommer?
– Jag tror faktiskt det även om skivbolaget tiger som muren. De dök upp alla fyra när Mamma Mia – the party hade premiär på Tyrol för några år sedan. Då var det Björns projekt. Den här gången har alla fyra varit inblandade.

Finns det nån låt du hoppas få höra ikväll?
– Om de 20 låtarna som toppade QX Abba-lista är med så är jag nöjd. Men det är klart att Dancing Queen måste finnas med. Björn Ulvaeus har sagt att han är stolt över att den låten blivit något av ett anthem i hbtq-rörelsen.

Hur ska ni ladda upp?
– Jag ska spela ”The Visitors” på hotellrummet medan jag försöker knyta flugan. Sedan ska jag och fotografen dokumentera och intervjua så mycket vi bara kan.