Det blir ingen QX-gala 2021. Varken en sedvanlig gala utan publik på Cirkus eller en gala online. Problemet är pengar.
– När vi inte har någon publik på plats är det svårt att motivera företag att sponsra galan och då QX står för hela kostnaden vad gäller scenshowen blir det för dyrt då vi inte heller får in några biljettintäkter, säger Anders Öhrman, chefredaktör för QX och Gaygalans producent.
Diskussioner har förts mellan QX, TV4 och produktionsbolaget Meter Film Television men tyvärr har prislappen för en alternativ studiogala blivit för hög.
– Jättetrist, säger Öhrman. QX-galan är ju ett glädjepiller i vintermörkret och något som vi, särskilt i år, hade behövt. Gaygalan är en stor apparat som kostar enorma summor att sätta ihop och att göra ett tv-program av och dessa pengar fanns tyvärr inte i år. Så vi får helt enkelt ta sikte på 2022 istället, men då jäklar!
Röstningen till årets gala är i full gång och samtliga vinnare kommer att presenteras snyggt i QX marsnummer som kommer ut i slutet av februari.
– Planer, idéer och vilja finns att hitta på något kul i höst i typisk Gaygala-anda och då få möjlighet att hylla vinnarna, säger Öhrman. Men det är för tidigt att sia något om nu. Först måste vaccineringen av covid vara klar och hela nöjesapparaten börjat rulla igen. Sen får vi se.

Redaktionen