Hur känns det att du kan bli Årets Hbtq?

– Helt rätt! Skoja! Nej men det är ju faktiskt HELT galet herregud. Jag låter som en trasig skiva men det är så sjukt för mig att tänka att förra året var första gången jag ens var på QX-galan och då ledde jag den med Sissela för att nu andra året eventuellt kunna bli Årets Hbtq, det är ju helt makalöst.

– Och vilket gäng att vara nominerat med! Det är ett nypa sig i armen-moment, drömmar går i uppfyllelse och alla floskler som finns, 13-åriga Edvin skulle skritta om han visste detta!

Varför tror du att så många nominerade just dig?

– Det är ju väldigt svårt att säga. Jag hoppas det är för att folk tycker det jag gör är bra. Jag håller tummarna för det.

Vem var den första du berättade för om nomineringen och vad fick du för reaktion?

–Jag satt på middag med mina tjejkompisar när jag fick DM från Anders Öhrman på QX om nyheterna. Jag avbröt väl någon av dom som vanligt och skrek ut i eurofori! Det första de sa är att dom vill bli tackade i eventuellt tacktal.

Vad skulle en vinst betyda för dig?

– Jag har fått möjligheten att göra så fantastiskt roliga saker under 2022 som jag inte ens kunde drömma om, så en vinst skulle vara ett så otroligt gott och sött körsbär på toppen av allt det.

2023 är det 25-årsjubileum för QX-galan. Vilken är din favoritvinnare i din kategori från tidigare år?

– Det var väl ändå gåshud när Gardellskan vann under Torka aldrig tårar-året, också för att princess Vickan delade ut! Men sen måste jag ändå säga när Tone vann förra året var helt otroligt. Hon är så oerhört duktig på att informera och upplysa om transfrågor i vår tid, Love her!