Efter 15 år i Stockholm tar nu QX GayGala steget över Östersjön och arrangerar den 24 januari 2014 den första QX GayGaalan i Helsingfors.
I totalt 11 kategorier kommer finska medlemmar på Qruiser och besökare av QX.fi att rösta fram sina favoriter.
Värd på QX GayGaala blir skådespelerskan och TV-personligheten Krista Kosonen och under måndagen öppnades dels försäljningen av biljetter till galan som hålls på Circus i Helsingfors och dels började nomineringarna till de olika kategorierna.
Galan produceras av Sami Montell som redan under måndagen kunde konstatera att flera hundra nomineringar kommit in. Montell är fast medarbetare på QX för att driva den växande verksamheten i landet.
Kategorierna vid galan i Helsingfors är Årets Homo/Bi/Trans, Årets Hetero, Årets Keep up the Good Work, Årets Film, Årets TV-Stjärna, Årets Artist, Årets Scen, Årets Gayställe, Årets Evenemang och slutligen Årets Chock. Dessutom delar QX ut Hederspriset.
– Tiden är mogen för QX GayGala att bidra till att den glädje, humor och stolthet som de som varit med på galorna i Stockholm fått uppleva, lyser upp vintermörkret även i Helsingfors, säger QX förlagschef Jon Voss. Och just nu när det bubblar i den finska hbt-världen är det helt enkelt helt rätt att QX och Qruisers tusentals finska besökare och läsare får en möjlighet att säga sitt och samtidigt ha en galet kul kväll!


Här kan du nominera – kategorierna anges på finska

Här kan du köpa biljetter till den första QX GayGalan i Finland. Early Bird-pris!