► Följ oss på Instagram, QXSE, för de snyggaste hbtq-bilderna.

00:13 Ännu en härlig gaygala är över, festen fortsätter framåt småtimmarna på Cirkus. Galan sänds i TV4 på Lördag, efter melodifestivalen i SVT. Kolla då!

► Följ oss på Facebook för att diskutera det senaste inom hbtq-världen.

00:04 Babsan och Marika tackar för kvällen och presenterar finalnumret – orginalfrontpersonen i Village People Victor Willis! Hela cirkus står upp och dansar till In the nawy, Go West och YMCA!

23:44 Nu rullas ett visst hjärta med lampor på in scen, senast sett som scenografi till Anna Books diskade melodifestivalbidrag i helgen. Publiken är med och jublar för ”dödslyftet”

23:42 Årets låt är, inte otippat, Heroes med Måns Zelmerlöw! Jag tackar er och svenska folket att ni skickade ner mig till Wien och ställa skåpet där det ska stå.

23:40 Simon Sköld höjer glaset för Oscar Zia som kom ut i veckan.

23:28 Årets artist enligt QX-läsarna är Miriam Bryant! Vad i helvete, utbrister hon!
QX-galan är Sveriges viktigaste gala fortsätter hon. Fan vad glad jag är!

23:36 Camilla Läckeberg och Simon Sköld delar ut pris till årets artist. ”I don’t give a fuck” säger hon apropå de hånfulla kommentarer de har fått för åldersskillnaden.

23:32 Publiken kan ”Heroes”-texten utantill och stödsjunger hela låten ståendes.

23:25 Nu kommer Dina Nah, Magnus Karlsson, Mariette, John Henrik och slutligen Måns Zelmerlöw ut på scen för ett schlagermedly. Stora ovationer över John Henriks läderbyxor.

23:16 Anja Pärson och flickvännen Filippa Rådin delar ut pris till årets Hetero – operasångerskan Malena Ernman. ”Jag är väldigt, väldigt rörd! Och jag har lite, lite PMS. Jag vill säga att ingen ska diskrimineras av ursprung, hudfärg, religion eller sexuella läggning. Om alla vore som ni här ikväll skulle det inte finnas några krig. Och det här med hetero – jag har fått betalt att spela kille på scen och hångla med kvinnor. I Moskva blev jag tagen för man.”

23:10 Jenny fortsätter att dela ut priset till årets-tv stjärna. Johan Rehborgs karaktär Mårran kniper priset. En älskad karaktär om man får tolka publikresponsen.

22:59 Lena PH tar plats på scenen – sjunger Jag är ingen älskling. Publiken är med från första takterna och reser sig i refrängen.

22:54 Nu är det dags för Babsan att gå runt i publiken där hon häcklar bland andra Malena Ehrnman för att hon ”kom” för tidigt på nyårsafton.

22:36 Nu gör Ola Salo entré och sjunger David Bowies ”Life on Mars”.

22:31 ”Vi är arga, inte snälla. Vi är homosexuella!” Skanderade Rikard Wolff under frigörelseveckan. Han deklarerar att kampen fortsätter!

22:29 Rikard drömde om att flytta till Marocko i brist på homosexuella förebilder. Ingen Eva Dahlgren och ingen Oscar Zia.

22:26 QX hederspris går till skådespelaren Rickard Wolff! Han har gjort roller i Filmen Änglagård till att gestaltat Maria Callas på teaterscenen.

22:26 QX chefredaktör Anders Öhrman delar nu ut QX-galans hederspris. En av de mest genuina personerna som han träffat genom åren. En person som stått upp på barikaderna.

22:23 På scen ett smakprov från musikalen Billy Elliot.

22:16 Nu en underbar parodi på Downton Abbey där Marika och Babsan gör två roller.

22:13 Marikas stora förvåning över gayvärlden är att alla bögar verkar åka affärsklass på flyget.

22:11 Newcomers säger att det här priset går till alla dom som är engagerade i verksamheten.

22:06 Keep up the Good work-priset går till RFSL Newcomers – verksamheten för asylsökande HBTQ-personer. Hela Cirkus står upp och jublar och applåderar. Det finns 15 grupper runt om i Sverige som jobbar med att stödja nysvenskar att känna trygghet.


22:03
Nu är det dags för priset Keep up the Good work. Det delas ut av den ryska journalisten Masha Gessen som flydde till USA för att hennes barn inte skulle riskera att omhändertas av ryska staten. Hon kommer in till tonerna av ”I love it” och publiken ställer sig upp och applåderar.

22:02 Bee Bar i Göteborg tar hem priset – mycket välförtjänt!

22:01 Kajsa delar också ut priset till årets Restaurang/Bar.

22:00 Årets klubb enligt läsarna är King Kong! Fröken Heintz och 30 medarbetare kommer upp på scen.

21:56 Kajsa Bergqvist presenterar årets klubb.

21:54 Marika Carlsson erkänner att hon är ny i gayvärlden. Hon konstaterar att hon och hennes flickvän skiljer sig från flatmängden. De har inte legat med varandras ex.

21:52 Vissa sketcher i galan lämpar sig inte i text. Babsans version av Thrillern Modus tillhör den kategorin. Hoppas den inte klipps bort.

21:47 Miriam Bryant sjunger ”One Last Time”

21:46 Amir säger att han önskar att varje dag borde vara så positiv och så fylld av kärlek som den här gaygalan på Cirkus. Han säger att flyktingsituationen är en utmaning för ett land, men det är också en utmaning för mänskligheten. Vi ska vara stolta över hbtq-situationen i landet.

21:45 Amir berättar att han är ledsen att han inte kan åka tillbaka till sitt hemland – men han hoppas en dag kunna göra det och bli premiärminsiter där. Publiken ställer sig upp och jublar!

21:43 Nu berättar Amir från Irak om sin historia. Han flydde till Sverige på grund av systematiska förföljerser av homosexuella. Han startade en organisation för att stödja andra hbt-personer i Irak.

21:41 Ett fantastiskt shownummer!

21:38 Babsan och Marika tillbaka på scen – Babsan sjunger björnen Balos sång från Djungelboken men med texten ”Jag ska lära dig allt om hbt” Publiken klappar hängivet och ljublar till deras dans och sång.

21:37 Vinnaren blir En underbar jävla jul! Edward af Sillén och Daniel Rehn tackar QX för att de fick vara med för många år sedan och skriva manus till gaygalan. Nu är de manusförfattare.

21:36 Året film presenteras av det lesbiska paret i Fröken Frimans krig.

21:30 Vinnare är boken Kommer du tycka om mig nu? av Lina Axelsson Kihlblom. ”Det är dags att avskaffa skammen för dom vi är” säger hon och publiken jublar. Hon har bland annat kallats ”Superrektorn” och berättade öppet i Skavlan om sin transerfarenhet.

21:28 Första priset som delas ut är årets bok och det delas ut av meteorologen Nils Holmqvist.

21:26 Marika undrar om gaygalan letts av någon bög innan – Babsan konstaterar att det skett två gånger. Magnus Skogsberg och Måns Zelmerlöw. Stora skratt.

21:25 Babsan deklarerar att för första gången leds gaygalan av en flata!

21:23 Värdarna säger att alla ska slappna av – eftersom Samanta Fox inte kommer.

21:22 Babsan pikar Marika för att hon inte har klack.

21.21 Marika Carlsson beklagar att en av de nominerade till årets hbtq-personer riskerar diskning på grund av nominering till årets Hetero i Moldavien.

21:20 Nu gör Babsan och Marika entré på scenen!

21:17 Nu en presentationsvideo som travesterar Tusen år till julafton. Marika Carlsson och Lars Åke Wilhlemsson upplever gaylivet på 70-talet. Babsan säger åt Marika att sjukskriva sig på grund av homosexualitet. Stort jubel!

21:16 Ett maffigt nummer med dräkter som kommer imponera på tv-tittarna.

21:13 Ridån går upp – och scenen är fylld av Dragqueens! ”Tonight is what it means to be young” dundrar i ut i salongen!

21:12 På edra platser… Nu drar det igång!

21:09 I vimlet syns Samir och Victor, skådespelaren Robert Fux tillsammans med partypinglanLeo B.

21:08 Stämningen är på topp i lokalen. Varför har vi en gaygala? För att vi KAN!

21:04 Henrik von Zweibergk är studioman och känd från många tv-arrangemang. Han instruerar publiken hur man kommer upp på scen. Han passar på att gratulera artisten och Bitter Pillsmedarbetaren Andres Esteche på 40-årsdagen (ungefär)

21:01 Fortfarande strömmar publiken in i lokalen. Cirkus har en ny foajé och där har författaren Mian Lodalen minglat med bland andra dragparet Duo Raw.

20:58 Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin är på plats i publikhavet.

20:57 I publiken syns Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra

20:55 Nu börjar publiken strömma in på Cirkus. Paljetter, läder och peruker tävlar om uppmärksamheten.

Fler artiklar från kvällen:

Videos: Se guldkorn från QX Gaygala 2016

Här kommer de första gästerna till QX Gaygala 2016

Här är vinnarna på QX Gaygala 2016