Med vernissage på fredag kan du som befinner dig i Stockholm besöka den muslimska och lesbiska hbtq-aktivisten Suzan Habibs utställning på Juste Galleri.

Habib är född i Afghanistan, kom till Sverige som 16-åring och är idag verksam konstnär och formgivare. Hennes konstnärskap är ett sätt för henne att uttrycka och förmedla sina upplevelser av samhället, människor, sociala strukturer, tabun, det icke normativa, berättas i en presentation inför utställningens öppning.

Efter en paus tog hon för fyra år sedan upp sitt konstnärskap igen där hennes första serie 2017 fick namnet ”Shattered Country”. En utställning som möjliggjordes av Svenska Afghanistankommittén och Internationella Afghanska Filmfestivalen och visades på Dieselverkstaden. I Shattered Country kommenterade hon situationen i Afghanistan med kraftfulla porträtt. Den andra serien heter ”Crossroads”, skapades under 2017 och 2018 och ställdes ut på Mångkulturellt Centrum under en månads tid med vernissage och filmvisning. Här återfinns färgstarka bilder med motiv från hennes födelseland blandat med porträtt av vänner och kämpar i HBTQ-världen.

Denna gång, med utställningen ”Instant Gratification”, har Habib använt sig av flera nya tekniker och former. Öppningen blir på fredag klockan 16.00.

Hennes bilder kan du se på hemsidan suzanhabib.com.