Live News!, heter Aviad Arik Hermans bidrag till GöteborgsOperans satsning på att låta publiken möta dansarna på ett nytt sätt. Aviad Arik Herman har i sitt verk inspirerats av manifestationer och minimusikaler som han fått uppleva i bland annat USA. Verk som skapas för att också spridas via YouTube. Nu vill Aviad också höras!
– Just denna minimusikal utspelar sig på Röda torget i Moskva med Vladimir Putin i huvudrollen, berättar han. Det stora budskapet i verket är att i varje ögonblick, oberoende vad mänskligheten har gjort hittills, så finns möjligheten att välja en väg som respekterar mänskligheten och sprider fred och kärlek. Verket koncentrerar sig inte enbart på gayvärlden utan tar även upp andra aspekter vad gäller mänskliga rättigheter. Putin i sig representerar dock inte nödvändigtvis honom själv, utan varje människa med makt att förändra och leda.
I minimusikalen är Mr Gay Sweden, Jack Johansson, gästartist och även manskören Hellmans Drengar, liksom Göteborgsoperans kör och danskompani finns på plats liksom dansarna Alex Falk, David Joseph, David Johan Seil och Bo Westerholm.
Föra året var han med under Göteborgs Dans & Teater Festival och GöteborgsOperans danssatsning 37˚/ Suburbia med verket Before Dark. Enhyllning till Christer Lindarw och hans showkonst
– Det var ett mycket intressant projekt som blev uppmärksammat på flera vis förra året, säger Marco Arvidsson, informatör på GöteborgsOperan..
Aviad Herman är utbildad i hemlandet Israel på Bat-Dor Beer-Sheva Municipal Dance Center och har även dansat hos American Academy of Ballet i New York och The Royal Conservatory i Holland. Sedan 2005 är han dansare vid GöteborgOperan och han arbetar även som framgångsrik kläddesigner.
Katapult, med bland annat Live News! framförs fredag den 16e och och lördag den 17e maj.

Föreställningsbilder: