Malena var ursnygg, flirtig och sjöng bra. Scenfärgerna satt fint i rutan och det var snygga kameravinklar. Så finalplatsen känns oerhört välkommen och rättvis.
Men. Jag vet inte om ni upplevde samma sak som jag framför teveapparaterna då Malena
och hennes körtjejer intog scenen. Det var en märklig version av La Voix, där tjejkören hördes alldeles för mycket. Deras övertydliga textande av refrängen tog bort en stor del av känslan från Malenas utmärkta sång och jag var allt annat än imponerad av de tre svenska minuterna på Eurovisionscenen. Så, körens mikrofoner måste skruvas ned till på lördag.
Men som sagt, fan vad kul att vi är vidare!

I övrigt är jag glad över att Islands otroligt vackra ballad tog sig vidare (som tionde och sista bidrag), att Bosnien Hercegovinas mäktiga balkanballad seglade in i finalen samt att Turkiets stunsiga orientpop tog sig vidare. Alla tre kommer att lyckas bra i finalen det är jag bergsäker på. För trots att tidigare inte gillat varken Bosnien eller Turkiet tidigare visade bägge länder prov på snygg och stor ESC-underhållning under tisdagskvällen.

I övrigt då? Jo:
– De ryska programledarna var löjligt usla och flamsade sig genom hela direktsändningen. Var detta verkligen det bästa ryssarna hade att tillgå? Tur att dom inte följer med in i finalen på lördag.
– De länder som gick vidare presenterades otroligt snyggt och det var skönt att slippa det traditionella kuvertsprättandet. Och gissa om det blev roligare då Sverige ropades upp som andra land.
– Edward och Shirley var väldigt duktiga som kommentatorer. Kunnigt, roligt och lite vassa mot de som förtjänade det. Däremot undrade jag hur Shirley kunde vara så överentusiastisk över inledningen och mellanakten. SÅ bra var det inte.
– Det var hyfsat bra ikväll, men det blir bra mycket bättre på torsdag. Då kommer storfavoriterna Norge, Grekland, och Azerbajdzjan…

De gick vidare:

Turkiet
Sverige
Israel
Portugal
Malta
Finland
Bosnien-Herzegovina
Rumänien
Armenien
Island