Men det var det ju den där lilla detaljen med vår svenska tjugoförstaplats. Malena strålade ju när det gällde och det var kanon att kören sänkts. Men det är ju faktiskt så att svenskar inte kan göra nummer som sticker ut. För även om låten är kanon så måste vi kunna prestera lite coolare på scenen, med mer tempo, mer drag och mer action. Och La Voix hade inte det. Det var fint och klassigt, men inte så ihågkombart när Europa ska rösta tjugoen låtar senare.
Och visst, vi kan skylla på startnumret, men lets face it: Finland, Spanien och Rumänien hamnade riktigt risigt trots gyllene startplaceringar.

Men nu glömmer vi den svenska floppen. Vi hade inte förväntat oss så mycket i år och det är bara att ta nya tag nästa år. Det är trots allt Melodifestivalen som är grejen och ESC är bara en bonushändelse som inte berör vår schlagerkärlek vidare mycket. Nu ser vi fram emot en underbar Mello 2010.
Och dessutom, nu vet vi ju dessutom att nordiska länder KAN lyckas: Norge segrade ju och herregud, fantastiska ballad-Island kom tvåa. Så ingenting är alls omöjligt 2010.

Men nu firar vi ”suttende mai” för våra underbara grannar, vi hyllar konkursdrabbade Islands andraplats och Arash tredjeplats. Det var trots allt ett bra startfält, en bra resultatlista och kommentatorerna ”Shedward” skötte sig underbart bra.

See ya!