Efter gårdagens rätt trista semifinal är det bara att ta nya tag i Eurovisionland i Oslo. Finskornas flopp gjorde många här på plats besvikna, eftersom den blivit en stor hit bland fansen på plats. Men finskorna själva firade glatt på officiella ESC-klubben Euroclub i natt. Till allas jubel rev de av sin dragspelslåt en bra bit efter midnatt och alla handklappade såklart med.
Men jag förstår såklart om ni skakar på huvudet och undrar varför jag babblar om Finland. När man är mitt i bubblan som stavas Eurovision så dras man med i febern som drabbar alla fansen. Just nu har vi haft finska febern.
Annars var mycket av utfallet i den första semifinalen väntat; grekernas hunkstönande gick vidare, Serbiens lugg gick vidare, Belgiens gitarrgrabb trallade vidare…ja,allt gick mer eller mindre som det skulle. Kul också att vi fick med Hera Björks gaydisco och att vi slapp Maltas ruggiga balladfågel. Har fortfarande mardrömmar om mannen med näbb och trikåer…

Så nu blickar alla istället vidare mot morgondagens andra semi där alla vinnarkandidater finns.
Jag har precis sett dagens rep och det är lika spretigt som starkt: Kroatiens flatflirt, Israels smäktande ballad, Danmarks schlagerduett, Azerbajdzjans Bagge-låt och inte minst, Sveriges Anna Bergendahl som seglat upp som en riktig vinnaroutsider under veckorna här.
Det ser tight ut, men jag tror Anna klarar det. Men mer om det i morgon.
Nu ska jag in och frottera mig med alla bögar i presstältet. Eurovision är som Pride utan regnbågsflaggor. Ett febrigt sådant.