Precis som förra året vann en låt Eurovision Song Contest överlägset. Tyska Lena segrade stort över tvåan Turkiet och trean Rumänien, och blev därmed 2010-talets första segrare med sin Satellite. Hennes poplåt förenade Europas röster och kommer nu bli en grym hit över hela kontinenten. Satellite kommer snart att vara en hit av stora mått, vi lovar. En sån här hit är precis vad tävlingen behöver för att överleva, och vi jublar över Europas smak i natt. Hoppas detta ger svallvågor i alla andra länder då 2011 års låtar ska väljas ut.
Efter Lena kom turkarna i maNga med sin rockpoprökare We Could Be the Same, och på bronsplats kom rumänska pianoduetten Playing With Fire.
Efter finalomröstningen visade det sig att Sverige kom på en elfte plats i semifinalen och slogs av Cypern som kom på en tionde plats. Så, herregud, är vi inte glada över att vi åkte ut? Tänk om vi kommit på ytterligare en tjugoförsta plats igen. Det hade ju varit ett ännu större fiasko än vad torsdagsmissen var. Heja Anna!
QX Schlagerprofiler Ronny och Ken är i kväll överlyckliga: Favoriterna Tyskland etta, Kens favoriter i Turkiet tvåa och Ronnys schlagerhjältar i Danmark blev fyra. Kan det bli bättre? Nej!
Och förutom tyska Lena hitsseger visar det här att schlagern behövs i Mellon och Eurovision.
Det av juryn ratade danska bidraget bidraget höö nästan ända fram. Deras starka schlagerduett i kombo med den tyska segern är ett starkare bevis på en förändrad Melodifestival än vad vi nu kan ana. Ge oss förändring nu tack!

Tack för i år! Nu blickar vi mot Melodifestivalen 2011.