Okej. Först och främst: SVT ska brinna i helvetet för den missen där Pernilla Andersson och Jenny Silver först presenterades som en AC-finalist och en som skulle åka ut. Att de sen ändrade sig och satte våra favoriter Le Kid mot Pernilla Andersson där var allt annat än okej. Så gör man inte. För oss Mello-fans är varje sekund livsviktig och att slarva med ett sånt där resultat gör man inte. Ever.

Men annars, vi är så glada över att Danny gick till final. Hans dansrökare kommer att ha asbra chanser att nå en bra placering i Düsseldorff. Det ska bli kul att se hur det går i Globen för Dannys nummer. Han kan nog slå till exempel Saade med råge.

Men Swingfly? Snacka om oväntat. Vi tippade den till Andra Chansen, men att den nu går till Globen trodde väl ingen? Det är en askul låt men ingen av oss ville se den i Globen. Det var verkligen oväntat. Så era Schlagerprofiler är allt annat än nöjda med att den gick vidare före Le Kid och Jenny Silver. Swingfly var ju öronmarkt för att åka ut mot Pernilla, Silver och Le Kid.

Suveränt schlagriga Jenny Silver gick till Andra Chansen alltså. Vi är inte nöjda med det. Så är det. Hennes snygga schlager med Kylie-koreografi borde gått raka vägen med Danny. Så är det bara.

Pernilla Anderssons söta countrytrall blev alltså ett Andra Chansen-bidrag. Det känner vi båda var okej eftersom den tippats att gå raka vägen till final. Och vi tror fortfarande att den kan gå till Globen. Minns bara Caroline af Ugglas som slutade tvåa i finalen…

Största sorgen i kväll är för oss att Le Kid slutade på en femteplats. Borde den inte fått en Andra Chans? Deras extremt söta färgglada popdänga borde ha platsat i Sundsvall. Vi, liksom många av våra vänner, har buzzat sig trötta om deras godisdänga. Morr.

I övrigt då? Mycket av programmet var bortskalat sedan genrepet och programmet var betydligt upptrimmat. Visst, de usla förhörs-sketcherna var kvar, men Marie och Rickard gjorde ett bra jobb och kvällen flöt på utan trams.
Och slultigen, sist blev Dilba och hennes coola klubbhit Try Again. Nu får vi hoppas att den får ett liv i radio och på iTunes. Det är en sjukt skön låt.

Nu ska vi ut och festa på artisthotellet i Luleå.
Tjoflöjt!