Att Sanna Nielsens traditionella schlager I´m in Love skulle bli kvällens första och största Globenfinalist var något överraskande. Vi trodde mer att Brolle skulle ta den platsen, men nu gick han till final som tvåa. Hans säkra scenpersonlighet i kombination med Born to Run-kompisen 7 Days & 7 Nights var ganska tydligt Globenmärkt.
Men den stod sig alltså inte mot Sannas G:son och Bobby Ljunggren-dänga som nu visar att schlagern inte alls är uträknad i årets Melodifestival. Vi tycker dock att det är synd att Sannas genomtraditionella låt och förfärliga tant-styling gick vidare när Jenny Silvers svinläckra superschlager bara tog sig till Andra Chansen. Fan.

Vad säger det här om tävlingen då? Efter förra veckans pigga val av Swingfly och Danny hade vi så klart tippat att Brolle skulle ta med sig moderna Loreen eller gladpoppiga The Moniker, men de fick istället ta sig till Andra Chansen i Sundsvall.
Båda två var favoriter för oss och gjorde förbannat bra ifrån sig under kvällen. Genombrott för båda från och med denna kväll.

I övrigt då? Inga förvånande resultat: Femma blev Christian Walz Salem al Fakir-ballad som aningen snöpligt åkte ut. Annielas popdänga Elektrisk blev sexa, Babsans spanjor sjua och Elisabeth Andreassens trötta ballad jumbo.