Att storfavoriten Eric Saade höll hela vägen känns fantastiskt. Hans Popular var precis den smash vi väntat på i Melodifestivalen och nu blir den en storfavorit i Globen. För visst ser vi det redan nu: Eric Saade vs Danny i Globen.
Glaskrossaren Saade levererade ett snyggt nummer som vi verkligen inte behöver skämmas för om den tar sig till Düsseldorrf.

Kul också att Shirley Clamp och hennes änglar tog sig till Andra Chansen med deras coola vuxenschlager I Thought It Was Forever. Till Sundsvall åker trion tillsammans med söta Sara Varga och hennes uppriktiga Spring för livet. Och visst borde Shirley kunna ta Pernilla Anderssons Desperados i Sundsvall?
Dessvärre hamnar Sara mot Loreens snygga My Heart is Refusing Me, vilket blir en tuff kamp mellan två snygga lite lugnare låtar. Hm.

Well, det var den glada delen av kvällen. För kvällens andra Globenfinalist var inte mycket att hurra för. Dansbandet i de fula kostymerna, The Playtones, är ju knappast nåt som kommer att slåss om medaljer i Globen. Och det är ju inget någon vill skicka till Düsseldorff, eller hur? Nä, deras Tillbaka-till-femtiotalet-sväng borde fått en biljett rakt ut ur tävlingen.

Precis utanför toppfemman hamnade nesligt nog Sebastian och hans radiohit No One Else Could. Hans låt får sällskap på iTuneslistan på måndag av Linda Sundblad, Sara Lumholdt och Simon Forsbergs fina Kempelåt Tid att andas. Simon gjorde bra ifrån sig när det väl gällde, men den typen av Sonja Aldén-ballader har tydligen gjort sitt i Melodifestivalen 2011.

Ni är det efterfest i iskalla Linköping. En rapport kommer i morgon!