Efter en grymt spännande omröstning vann Eric Saades Popular överlägset. Han var både folkets favorit och de internationella juryngruppernas älskling. Så nu jävlar ska vi återta schlagerhedern i Europa. Popular kommer att fara fram som en komet bland de många usla bidragen som redan är där. Eric kommer garanterat att placera sig bättre än vad vi gjort på bra många år och en ung snygg kille med en bra poplåt kan inte gå fel.
Popular är ju en snygg och effektiv poplåt som sitter som en smäck.

Att Dannys dansmacka slog The Monikers gladpop och blev folkets tvåa är också en stor anledning till glädje. Det är ju underbart att Dannys snyggt moderna nummer klarade sig så bra. Det bådar gott inför nästa år. Att Danny blev tvåa och Dilba och Loreen klarat sig bra på iTunes ser vi som ett tecken på att festivalen är på väg i rätt riktning. Mer modernt, ungt och snyggt i startfältet.

I övrigt var det en hel del skrällar röstningsmässigt. Linda Bengtzing kom sist hos folket vilket gick emot de internationella jurygrupperna som höll den som femma. Dessutom, låten som toppar iTunes just nu, Spring för livet, blev till slut nia. Mycket eftersom den inte fick folkets kärlek när det väl gällde.
Sanna Nielsens traditionella schlager var en stor favorit för de internationella jurygrupperna, men det räckte inte hos folket som placerade henne längre ner.

Ja, det blev ju rätt bra till slut. Men fan, vi vet att ni känner precis som oss: Visst hade vi velat se hur Jenny Silvers assnygga ABBA-schlager stått sig mot Sanna och Bengtzing bland de internationella jurygrupperna?
Eller hur Loreens fantastiskt vemodiga dansschlager emottagits? Eller om Love Generation kunnat utmana popgossarna om segern?
Nästa år måste folk fatta: RÄTT LÅTAR SKA TILL GLOBEN.

Men samtidigt: Bara en låt kan vinna. Och nu gjorde den det. Popular är helt enkelt ”The Most Popular”, både i Sverige och i Europa. Det bådar jäkligt gott inför slaget i Maj.

Nu är det efterfest.

Internationella juryns poäng:

Popular 81
In The Club 79
Im In Love 75
Oh My God 55
The KIng 46
Me & My Drum 44
E det fel på mig 42
Spring för livet 23
Leaving Home 20
7 Days & 7 Nights 8

Folkets röster:

Popular 112
In The Club 70
Oh My God 69
Me & My Drum 49
Im In Love 39
Leaviong Home 37
The King 33
Spring för livet 27
7 Days…21
E det fel på mig 16

Total ställning:

Popular 193
In The Club 149
Oh My God 124
Im In Love 114
Me & My Drum 93
The King 79
E det fel på mig 58
Leaving Home 57
Spring för livet 50
7 Days & 7 Nights 29