Malou Prytz och hennes girlpowerbidrag I Do Me tog överraskande en finalplats. Sextonåringen hade charm i massor och bjöd på en låt som låter väldigt nu. Hon tilltalade antagligen flertalet av de åldersgrupperna som röstade för att hon just var varm och gullig. Och superkul att hennes team av 1000 procent brudar tog sig till final. Äntligen gick två brudar till final (även om det var med en kille i sällskap).

Malou Prytz knep den plats vi tippade att Margarets och hennes Fuego-doftande Tempo skulle ta. Men det som fick polskan att falla var antagligen att hon är så långt ifrån just värme och gullighet. Margaret är säkert superfin utanför scenen och så men dels ger hon inte alls järnet på scenen utan ser nästan loj ut, hon ser kylig och lite sur ut, och att sätta på henne den där gräsliga isblå klänningen förde ju inte in värme i numret direkt. Annars var allt helrätt, både låt och nummer var grymt. Bara vi fått en annan sångerska…

Men den stora grejen i kväll var så klart Hanna Ferm och Liamoos finalplats. Har vi någonsin sett mer kemi på en Melloscen? Fan, vad bra de levererar. Och främst Hanna Ferm är en freakkin´stjärna. Hon strålar, tar toner och blåser allt annat i årets tävling av scenen. Duon kommer garanterat att slåss i toppen i finalen och kan mycket väl ta den där biljetten till Tel Aviv. Sverige skulle absolut inte skämmas för sig med den som årets representanter. Att kunna sjunga är en enorm tillgång när Europa röstar. Och balladen Hold You är riktigt bra.

Andreas Johnson och Vlad Reiser tog Andra Chansen-billjetterna. Precis som vi tippade. YouTubern och Melloveteranen funkade bra i rutan med habila låtar som passade publikgrupperna de riktade sig till fint. Det ser redan nu ut att bli en kul AC med Anna Bergendahl och Nano som anslöt sig till Nyköpings-gänget förra veckan.

En av tävlingens på förhand tippade favoriter fick lämna tävlingen och kom till och med sist. The FO&O-killen Oscar Enestad gav oss en skön poplåt men I Love it hade fått ett blekt nummer med väldigt lite energi som inte lyftes av Oscar. Synd på så rar låt. Strax innan Oscar kom Jan Malmsjös härliga schlager Leva Livet. Den lyftes verkligen inte alls av veteranens nummer som han sjabblade bort helt med mummel och texttapp. Synd på sån rar låt.

Roligast ikväll vid sidan av Marikas härliga greenroom-snack var såklart Christer Björkmans underbara ”nu-fuckar-vi-allas-tankar-om-hur-vi-presenterar-det-här”. Att ropa ut Malous finalplats först när vi redan hade en supersäker finalist i Liamoo & Hanna var genialt. För visst hade det blivit mer spännande om duonropats ut först tänkte man. Men nu satt man ju framför teven och tänkte: Har favoriterna åkt ut nu? Men det blev ju perfekt att ställa två finaltippade bidrag mot varandra: Margaret mot Hannamoo.

Kul kväll på det stora hela och nu ser vi fram emot att dansa till Tempo, Nakna i regnet, Leva Livet och I Love It hela natten!