Till allas lycka blir Melodifestivalen av, men med ett annorlunda upplägg. QX har kontaktat pressansvariga och projektledare för att reda ut hur upplägget egentligen blir, vilka som kommer vara programledare och om det blir någon publik eller inte.

Allt kommer sändas från samma ställe?
Korrekt. Alla deltävlingar, andra chansen och finalen kommer samtliga sändas från Stockholm. En lokal är ännu inte spikad, men Annexet som ligger bredvid Globen har bland annat varit på tal.

När är det premiär?
Första deltävlingen är 6 februari och finalen sänds 13 mars.

Kommer det bli någon publik?
Nej det kommer inte vara någon publik. Detta på grund av att man i nuläget inte får ordna event för större publik, och man vet heller inte hur det blir efter årsskiftet.

Så det kommer VERKLIGEN inte bli någon publik, även om restriktionerna ändras?
QX fick ett långt meddelande från pressansvarige och ett citat från pressreleasen av Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen. Det korta svaret är nej, det blir ingen publik.

Vem eller vilka kommer vara programledare?
Projektledare Anette Helenius har inte sagt något annat än att hon vill att publiken ska ”få se många ansikten”. Till en början ryktades det om att David Sundin skulle vara programledare, något han dementerade. Det har även Anette gjort, när hon pratade med SVT.

Varför ryktades det om David Sundin?
– ”Vet ej.” svarar pressansvarig Madeleine Sinding-Larsen.

Kommer ni satsa mer på ”showen” nu när det inte blir någon turné?
– Upplägget utan publik på palts gör att man kan fokusera enbart på tv-tittarna, och det ger tv-teamet andra förutsättningar i det kreativa skapandet av programmet, svarar Madeleine. (QX tolkar det svaret som ett ”Ja”)

Okej detta kanske inte blev den ”Q&A” många hade hoppats på, men vår mello-korrespondent Ronny var ledig.