När QX når Oscar Zia är han mitt uppe i repetitionerna.
– Ja, just nu är jag på House of shapes och övar dans, , säger Oscar och skrattar. Det är mycket dans…
Berätta, när blev du erbjuden jobbet som Melloprogramledare?
– Det var i maj förra året, Christel som är Mellochef, och producenten ville ha ett möte med mig, men på grund av corona kunde vi inte ses på SVT så vi stod i en korridor nånstans på stan (skrattar). De började berätta om upplägget för Mello 2022 och efter ett tag kom frågan, ’vi undrar om du vill vara ensam programledare’? Jag sa ”ja” på en gång. Det som triggade mig var att jag skulle få leda det helt ensam. Efter förra årets Mello sa jag att ”nästa år vill jag leda hela tävlingen själv”. ”Det kommer du aldrig klara” fick jag höra då (skrattar). Så det återstår att se om jag gör det.
Är du nervös?
– Nej, faktiskt inte. Allt känns så bra och jag är redo att dra igång nu.
Vem skriver manus?
– Det gör Michael Mårtensson, men jag är med och tycker till, jag pillar i det mesta och är involverad i alla idéer. Så jag kan verkligen stå för allt jag säger i programmet.
Har du landat i att det inte blev någon turné i år?
– Ja, det har jag, men det är klart att jag blev besviken, det hade varit roligt att åka ut och träffa en massa folk. Men nu är det som det är. Vi får se vad som händer.
Har du hört alla låtar som ska vara med?
– Ja, det är ett otroligt bra startfält, det är modernt, men här finns något för alla.
Vilken låt av alla Mellolåtar genom åren har du lyssnat mest på tror du?
– Oj, va svårt. Men igår lyssnade jag mycket på Waterloo, jag fick lite ABBA-feeling, men annars är det nog The Worrying Kind med The Ark. Den gillade jag.
Och vilken låt skulle du själv vilja göra en cover på?
Keep on walking med Salem Al Fakir eller Cry med Dotter.
Till sist, hur står det till på kärleksfronten, är du singel idag?
– Nej faktiskt inte (skrattar). Det är ganska nytt måste jag säga, det var en tjejkompis som tutade ihop oss. Så det känns jättebra! Han är underbar. En fin kille.