Cornelia Jakobs sjöng sig säkert vidare från semi2 i Eurovision. Det var nog den säkraste finalplatsen på väldigt många år för Sverige, och jag tror att vi vann kvällen med bred marginal. Hon var tveklöst störst favorit i arenan här i Turin, och allsången var galen i refrängen. Ljuvligt att höra.

I tisdags skrev jag att det redan var klart och att Ukraina vinner stort på lördag. Men hoppet är som bekant det sista som lämnar en och när Sverige nu skickar en av de bästa bidrag vi nånsin haft så vore det skam om vi inte var med och slogs om segern.
Och är det så att Ukraina är överlägsna så ska vi fan ha vårt första silver på 56 år. Det är Cornelia och låten värd.

Bortsett från Sverige gick Belgien, Tjeckien, Azerbajdzjan, Polen, Finland, Estland, Australien, Serbien och Rumänien.
Jag tror ingen av dessa låtar som tog sig vidare ikväll är med och fightas om topp5. Estland och Polen är topp10-värdiga men inte mer än så. Allt annat är utfyllnad. Eller ja, Serbiens handtvättsdänga vill jag verkligen inte kalla utfyllnad. Ljuvligt låt.

Bortsett från Ukraina och Sverige ser vi nu fram emot finalen med tre riktigt vassa direktkvalificerade: Spanska Chanel, brittiska Sam Ryders Elton John/Queen-pastisch och såklart, Italiens superhajpade Brividi med Mahmood och Blanco. Ska bli så kul att se!
Arrividerchi!