Idag offentliggjordes de sista 14 namnen till Melodifestivalen 2023. Bland dessa finns tidigare Mellovinnaren Melanie Wehbe som ju skrev The Mamas Move tillsammans med Herman Gardarfve och Patrik Jean. Nu är det dags för Melanie att artistdebutera i festivalen och hon gör det med låten For The Show.
Melanie har tidigare släppt EP:n Bloom och flera singlar som uppmärksammats och hyllats i QX. Dessutom var ju Melanie covergirl på QX aprilnummer 2019, så klart vi är pepp på Melanies Mello-medverkan.

Är Mello en dröm för dig som artist?
– Ja, absolut. Jag kom in i den världen när jag främst hade tanke på att sjunga och bli artist. Så jag sjöng på demon för till exempel Sanningen som Carolina Wallin Perez gjorde så bra i Melodifestivalen 2012, och året efter sjöng jag på demon till Glow som sen kom att framföras i Mello 2014 av Manda. Den låten var lite jobbig att lämna ifrån sig eftersom den betydde mycket för mig, då den handlade om min komma-ut-process. Men jag körade ändå bakom scenen, med Britta Bergström som körar på originalversionen av For The Show, och den kom till under min första session med Joy och Linnea Deb. Det betydde mycket för mig och efter det samarbetet har jag introducerats för många olika låtskrivare och satsat på den biten medan jag hållit på med mitt egna artisteri vid sidan av. Men i år föll allt på plats och nu är jag redo att inta scenen som artist. Jag älskar låten så mycket och detta är rätt låt, i rätt tid, med rätt team.

Berätta om låten!
– Den är väldigt jag, en låt där man lär känna mig som artist. Den går i linje med musiken på min EP Bloom, men är ändå ett nytt kapitel. Det är en cresendo-växande midtempolåt som jag mår bra av. Den är skriven av mig, Herman Gardarfve och David Lindgren Zacharias.

Påminner den om någon av dina singlar?
– Hmmmm, den är lite som en fusion av Nothing like you och Like I do.

I Like I Do sjunger dom om ”her”, är du lika öppen med vem du är i den här låten?
– Jag är 100 procent öppen i den här låten också för den är ”jag”, men den är inte vinklad på det sättet. Men ja, du kommer förstå vem jag är när du hör låten…

Har du fått tips av dina polare Patrik Jean och Julia Alfrida som tävlade 2020?
– Jag har fått massa tips och råd av båda. Patrik är ju ”my daily support”. Vid minsta lilla tanke så ringer jag honom så han kommer vara så trött på mig när det väl är dags för Mello (skrattar).

Du tävlar i tredje deltävlingen, hur känns det?
Det känns jättebra och jag är så taggad! Det känns också skönt att få känna in formatet som låtskrivare i deltävling 2, och ta in stämningen. För hur många gånger jag än tävlat som låtskrivare blir det ju ett nytt element att stå på scenen som artist.

Du har även skrivit Wiktorias låt All My Life (Where Have You Been), hur kom det samarbetet sig?
– Mitt förlag visste att hon letade efter en potentiell Mello-låt. Hon är ju en grym vokalist så vi tog en session och det var ”åh jäklar”. Det gick så otroligt snabbt och hon lös verkligen i rummet. Det är jättekul att nu vara med själv och peppas av ett proffs som henne.