Tone Sekelius är tillbaka i Melodifestivalen! Idag gick SVT ut med att My Show-stjärnan åter ställer sig på scenen i Sveriges största musiktävling, nu med låten Rhythm of My Show.

Din låt heter Rhythm of My Show, berätta mer!
– Det är en låt som är fylld av attityd, kaxighet och ska ge en självförtroende-boost för alla som lyssnar på den. Den är upplyftande, dansant och party. Anders (Wrethov) gjorde en slinga på telefonen och sen körde de andra vidare på det och jag återkom med en text. De låtar jag tycker om mest är de som skrivs snabbast, det liksom bara flöt.

Var det självklart att ställa upp igen?
– Det var absolut nåt jag hade som mål, men jag ville inte bara vara med för att vara med utan ha en låt som jag verkligen gillar. Och en låt som jag tror det går lika bra för, om inte bättre. Jag är taggad att visa en annan sida av mig den här gången. Den här låten är väl närmare What a Shame, men liksom ännu mer… Det kommer vara nåt som förvånar folk rätt mycket. Jag vill inte köra ett ”safe card”. My Way har fått skina på sitt sätt och det kommer Rythm of My Show också få göra.

Jag gissar att du tänkt dig ett annat uttryck rent klädmässigt då?
– Haha, jag har redan börjat sy upp kläder och planera. Jag tänkte på hur det skulle se ut på scenen redan när låten skrevs. Jag kan inte lova ett klädombyte, men det blir garanterat maxat.

Nu tävlar du i första deltävlingen, hur känns det?
– Alltså, lite jobbigt om jag ska vara ärlig. Sist kunde jag förbereda mig lite mentalt och se hur allt såg ut, nu kastas jag bara in i första programmet.

Finns det nån Mellolåt från i år du lyssnat mycket på?
Cornelias Hold Me Closer så klart. Den har den sån internationell starquality.

Du befinner dig just nu i Mexiko för att spela in en ny säsong av Paradise, hur hinner du allt?
-Vi har planerat detta till punkt och pricka. Jag är hemma igen i slutet av december och då är det Mellofokus.

Var det en annan garderob som packades inför Mexiko den här gången då du genomgått en bröstoperation sedan sist?
– Haha, ja. Jag skickade en moodboard för garderoben inför resan och uppmaningen var helt klart ”mycket tits”(skrattar).