Mellodrottningen är tillbaka! Mariette gör 2023 sitt femte bidrag i Melodifestivalen efter att ha gått direkt till final varje gång (!) med de tidigare låtarna Don´t Stop Believing (2015), A Million Years (2017), For You (2018) och Shout It Out (2020).

Hallå Mariette, hur kommer det sig att du blev Mello-sugen igen?
Thomas G:son och Jimmy Jansson hade en lysande låtidé och jag blev golvad när vi sågs och skrev färdigt den. Det här var en låt som bara måste skickas in till Mello, ja, den skulle ut ur låtgarderoben (skrattar).

Berätta om One Day!
– Det är en pampig, jordnära och hoppfull låt. Jag har testat den på familj och vänner, och ibland sitter vi och storbölar och min fru får gåshud på ställen hon inte brukar få gåshud på. Och min bonusdotter vill dansa. Jag själv får styrka av den och känner hopp för framtiden.

Det har ju gått rätt bra för dig hittills i Melodifestivalen, är drömmen att representera Sverige i Eurovision?
– Det finns alltid med i hjärtat att jag skulle vilja göra det, men drivkraften är främst att dela med mig av ett stärkande budskap. Att med min familj i ryggen: sonen, bonusdottern och min fru få sprida kärlek.

Om du skulle hitta ett släktskap med dina tidigare låtar du tävlat med, var hamnar One Day då?
– Bra fråga! Om jag ska se ett band mellan några så är den mix av Don´t Stop Believing och A Million Years. Det är lite som att hen och hen fått ett kärleksbarn.

Apropå kärleksbarn, har mammalivet påverkat din syn på artisteriet?
– Nej, det har bara stärkt mig. Jag känner att jag har hela familjen i ryggen, alltid.

Du släppte tidigare i år en låt på svenska, Just Du. Var det givet att One Day skulle vara en låt på engelska?
– Ja, det var den idén som kom till mig. Men jag gillar att sjunga på svenska och det blir säkert fler svenska låtar. Men just i det här sammanhanget passade engelska bättre.

Slutligen, Loreen är i samma deltävling, är det kul eller lite jobbigt?
– Det är kul. Jag lovar att det blir bra tv. Det blir värre för låtskrivarna Jimmy och Thomas som har skrivit den också (skrattar).