I Sverige har den legat på Spotify topp50 och just nu är den 21-åriga norsk-italienskan sexa i oddstabellen över vem som kommer att vinna Eurovision 2023. QX träffade Alessandra inför Eurovision-veckan.

Hur kom Queen of Kings till?
– Vi skrev den i september 2022 till Melodi Grand Prix, och skickade in den. Den har låtit likadan hela tiden, vi hittade liksom rätt partypoppiga sound, och sen fanns ingen tid att ändra. En av låtskrivana är svensk och heter Linda Dale.

Vissa tycker den bär likheter med Klara Hammarströms Run To The Hills…
– Jag har hört den men jag hade inte hört Klaras låt innan vi skrev den. Jag fattar att folk tycker att de är lika för det är samma genre, men melodierna är helt olika och det hör man som musiker.

Vilka andra låtar gillade du i den norska uttagningen?
– Jag gillade Ulrikkes låt Honestly. Och JONE och Silkes Ekko inni Meg.  Men jag gillade de flesta. När man lär känna folket bakom låtarna tycker man till slut att allt är bra.

Finns det fler låtar klara och låter de som din tävlingslåt?
– Alessandra som artist låter annorlunda musikaliskt, men det är alltid power och med ett budskap om att du får älska den du vill och att hitta kraften inom sig. Det saknas låtar om just självkärlek.

Du har berättat att du är bi, stämmer det?
– Jag hade nog sagt pansexuell om jag fick frågan idag. Jag tror på kärlek och är fri i min tanke till sexuell attraktion. Jag tror inte att man ska boxa in sig så mycket.

Lite som Loreen som säger Love is Where You Find it?
– Åh vad fint, säger hon det? Amazing. Ja, lite så är det.

Vad tycker du om Loreen ?
– Jag älskar henne. Hon är magisk i det hon gör och hur hon förmedlar sin låt. Jag hade aldrig varit där jag är om Loreen inte gått före. Hon är så otroligt duktig. Jag har alltid haft en känsla i magen att jag en dag ska vara med i Eurovision och nu är jag det samma år som Loreen. Det är så sjukt.

Men du är öppen med din sexuella etikett?
– Jag skriver låtar om det. Jag pratar absolut öppet om att jag både gillar tjejer och killar. Däremot vet inte min italienska pappa och ett par väninnor i Italien. Det är svårare att bli accepterad där för en sådan sak men jag ska göra det när jag träffar dem. Jag vill göra det ansikte mot ansikte det för en sån viktig grej och de ska höra det från mig.

Vad har du för förhållande till Italien?
– Jag har känt mig lite instängd i byn i Italien som jag kommer från, men det är bättre nu och jag blomstrar mer. Men i Norge kan jag andas ”ren” luft i Norge och jag är mer öppen och fri där. Det är inte Italiens fel utan mer förhållandet jag har till personer där och hur jag varit som yngre.

Vad har du för norska ESC-favoriter?
– Fairytale med Rybak. Att folk fortfarande sjunger på den låten… Och Keiino såklart med Spirit In The Sky. Det har ju gått rätt bra för både Norge och Skandinavien genom åren.

Slutligen, ni fick använda falska-toner-borttvättaren autotune i norska uttagningen, kan det missgynna dig?
– Nej. Autotune kan ställa till den för gör du fel så blir hela framträdandet fel. I min låt sätter den tonen att min röst inte blir ”jazzy” för det passar inte låten. Och det är ingen enkel låt att sjunga då jag ju dansar när jag sjunger. Men jag kommer att levererar, jag lovar.