Jäklar så bra! Loreen seglade vidare från semifinalen med sin Tattoo efter att ha gjort ett av de bästa framträdandena någonsin på en Eurovisionscen. Helvete vad hon levererar när det verkligen gäller! Varenda ton satt, varenda kameravinkel hittade rätt och den inlevelsen Loreen har när hon intar en scen är inte av den här världen. Vi satt helt svettiga här i pressrummet i Liverpool. Att detta inte ska vinna Sveriges sjunde seger ser jag nu som smått omöjligt.

För visst luktar det seger om Sverige i år. I år har vi allt: Låten, framträdandet, artisten – och hiten. Tattoo har redan dansat runt på en rad listor runt om i Europa och är just nu tidernas 27:e mest streamade Eurovisionlåt. Innan den ens tävlat i Eurovision. Det har inte en enda annan ESC-låt någonsin lyckats med. Hon är för närvarande 4:a i Belgien och på Island, 6:a i Nederländerna, 9:a i Estland, 11:a i Norge och ligger på plats 14 i Finland, och plats 23 i Litauen.

Till final gick även Loreens främsta konkurrent Käärijä med sin Cha Cha Cha som frälste M&S Bank Arena i en explosion av energi. Det är ett fantastiskt nummer och jag älskar låten, men det sitter inte riktigt under den sista minuten när låten byter tempo och en kör i kuliss ska försöka följa med i den axelvaddsprydde sångaren. Men publiken älskade det, och Finland har häng på om inte ännu en vinst så i alla fall landets näst bästa placering. Nu blir det spännande att se hur Cha Cha Cha står sig på listorna fram till lördagens final.

Finalklara är också Portugals röda dansenergi, Schweiz balladvemod, Kroatiens diktatorspex, Moldaviens etnodänga, Tjeckiens systerskapssång, Norges Queen of Kings och såklart, Noa Kirel som representerar Israel med sin ursnygga dansuppvisning. QX tippade att Maltas saxdänga skulle ta sig vidare men istället blev det Serbiens överdrivet deppiga tv-spelspop som tog den platsen.

Ute ur leken är därmed även Lettland, Nederländerna, Azerbajdzjan och Irland, vars sångare valt en väldigt märklig glittrig kroppsstrumpa och bjöd på historiens största kameltå.

Men vilken otroligt fin sändning från Liverpool. Britterna har verkligen gjort det bästa av sitt värdskap och låtit fjolsårvinnaren Ukraina ta sin rättmätiga plats i rutan. Och grafiken i rutan innan varje låt är supersnygg. Inramningen i år är verkligen världsklass. Precis som vår blivande sjunde Eurovisionvinnare.