Melodifestivalen 2008

Okej, vi fattar. Men ändå inte. Christer Sjögren gick raka vägen till final. Trots att folk i Scandinavium hatade honom under genrepet och gjorde tummen ner igår så trallade hans varitéshow vidare utan problem.
Men samtidigt, efter att ha suttit på repetitioner dag efter dag så ser vi att detta var en rejäl uppryckning för Sjögren och hans fjäderkvartett. Numret lyfte faktiskt i tv och kändes inte lika hopplöst som tidigare.
Men låten är trots allt ohjälpligt trams och en sistaplatsare i Globen kan ni redan nu pricka av.

Amy Diamond tippade vi till final och där finns inget att säga. Hennes poppigt studsiga ”Thank you” fångade lätt upp tittarna och Globen kommer att charmas av henne. Vi gissar på en placering i mittfåran och en vinst för varumärket Diamond.

”Andra Chansen” stod på menyn för Suzzie Tappers enormt vackra ballad. Att hennes ögon tårades under uppträdandet rörde tydligen fler än oss. Jag tror dessvärre att hon kammar noll i Kiruna då fler ballader antagligen anslutit sig till de åtta med en andra förhoppning…

Sen bjöds det glädje och sorg.
Först sorg: Gayfavoriten Velvet blev femma. Men vad fan! Den givna femteplatsen för gayfavoriten har numer blivit ett lika givet inslag i schlagern som tonartshöjningar, färglada outfits och…Carola. Ni minns ju Magnus Carlsson, Sonya, After Dark, Sandra Dahlberg, Anna Sahlene och Jessica Andersson
För sjutton folk!
Velvet fullkomligt lös under sitt framträdande och hennes ”Deja vu” kommer vi att dansa till ända fram till Europride. Edward af Sillén: Slå en signal till Jenny ”Velvet” Petterson och boka upp augusti bums!
Vi gissar på en framskjuten placering när ni idag röstar på ”Dagens fråga”…

Glädje känner vi däremot för att hårdrockstjommarna i E-type och The Poodles fick ett rejält ryck i kopplet och gavs en ”AC”-biljett. Haha…för i Kiruna står dom sig förhoppningsvis slätt. Visst, låten var inte alls usel, men deras självsäkra attityd, hårkastande och pyrobukett kammade noll i kväll och det känns helt okej.

Att skickliga men trista Brandur kom sjua överraskade väl ingen. Och att era schlagerbevakares egna favorittjejer i Face 84 tilldelades en sistaplats var heller ingen chock. Och trots att vi tippade en smärre Michailoff-skräll till ”Andra Chansen” så fattar vi att han blev sexa. Killen gick helt enkelt inte genom rutan.

I övrigt måste vi väl ge Björn Gustafsson en stor jäkla eloge. Vilken kille! Hans andra framträdande under tävlingens andra del var ju guld och redan en pausklassiker i klass med supermedleyt från 2000.
Har humor någonsin varit roligare? Och sexigare? Till och med bögar med björnfaibläss kastade sig väl över telefonerna för att ge Björn en extra röst.
Snälla, mer tv-tid för honom till V-ås.

Melodifestivalsklubb på Qruiser

…och vi bloggar även på: Schlagerprofilerna

Publicerad: 2008-02-09 22:00:13