Melodifestivalen 2008

Hurra! Ännu en galen schlagerkväll är till ända, och precis som förra veckan dansar QX två skribenter av lycka. Vad händer i år egentligen? Förhandstippade favoriter (ja, i alla fall av alla utom oss), åker ut på löpande band och outsiders med sköna låtar går till final. Helt fantastiskt kul.

Att favorittippade BWO gjorde ett fullkomligt fenomenalt framträdande verkade hela Sverige vara överens om. Har en discoschlager varit mäktigare? Martin gick rakt igenom rutan, Marinas prata har aldrig låtit sexigare, och Alexander har med Bobby Ljunggren, Henrik Wikström och Anders Hansson gjort dansgolvspublik (och schlagerbögar) lyckliga i år framöver.
För oss var det gjutet att det stod Globen på trions Melodifestivalbiljett från dag ett. Lay your love on me är ju löjligt bra. Vi är övertygade om att trion hamnar topp tre i Globen och vi hoppas vi att hela Europa får dansa med i deras discorökare. Underbart!


Att Frida feat. Headline tog den andra Globenplatsen hade få tippat. Galet skoj!
Parets genomglada raplåt med skånsk sång är så skön, och vi längtar redan efter att dansa till den under Stockholmsveckan. Leva livet kommer inte vara en vinnarkandidat, men vilken perfekt låt att få in i Globenmixen. Folk vill tydligen inte ha ett balladår igen. Folk vill dansa! Att dessutom få vara med och se hur rörd Frida var efter finalbiljetten var så kul. Hon storgrät!

Att folk vill ha trallvänligt party i år bekräftas ytterligare av Caracolas avancemang. Att tjejtrion skulle gå till ”Andra Chansen” hade få proffstyckare tippat. Vi sa redan igår att tjejerna skulle skrälla och se vad som hände! Deras framträdande fullkomligt kokar av glädje.
Vi älskar ”Smiling in love” och ser fram emot en vistelse i Kiruna med flickorna.

Therese Anderssons avancemang var däremot desto mer oväntat. Hur gick det till? Vi gillar sköna Therese, men låten? Är den ”Andra Chansen”-material?
Vi utbrister Elysion! och ett grattis till henne och låtskrivarhunken Evan i alla fall.

Utslagna?
Patrik Isakssons femteplats förvånade kanske lite. Gick den verkligen inte genom rutan? Det är ju inget större fel på Under mitt tunna skinn, och visst skulle den väl lika gärna ha kunnat nått ”Andra Chansen”? Hm. Men vi är såklart positivt överraskade över att svenska folket överraskar och motade ut mannen med den röda sladden.

På sjätteplats hittar vi Ainbusk som förstörde en ursnygg låt. Inte mycket att säga om det. Läs våra recensioner från igår så förstår ni exakt vad problemet var.


Sjua blev tråkiga Mickey Huskic med det bosniska sömnpillret ”Izidajice” och åtta blev med den om möjligt ännu tråkigare Halleluja New World.

Nu blickar vi mot den sista deltävlingen i Karlskrona och där vill vi INTE se favoritfall….

Publicerad: 2008-02-23 22:37:04