Första genrepet för Charlotte avklarat

Generellt kan man säga att den andra semifinalen är starkare än den första som vi såg i går kväll. Det gör det naturligtvis ännu mer nervöst för oss svenskar som hoppas att Charlotte ska kvalificera sig till finalen på lördag. Att Israel avancerade igår visar dock att startnummer 2 som det har diskuterats mycket kring inte med nödvändighet är en förbannelse om man har en bra låt.

Inledningen av semi 2 påminner om den första. Denna gång får vi dock inga sjungande barn, istället får vi en vassrugg och en häst som sjunger en duett. Jo, det är sant.

Tävlingen inleder starkt med fyra av semifinalens stora favoriter. Island, Sverige, Turkiet och Ukraina. Alla levererar med övertygelse och även om inte Charlotte ger 100 % ännu så ser det mycket snyggt ut. Kamerorna sitter där de ska, stegen sitter rätt och det är ett riktigt snyggt nummer. Bakgrunderna i semifinal 2 har tema ”Vatten” (till skillnad från semi 1 då temat var ”Stad” ) och därav Charlottes snygga vattenfall i silver.

Alla de fyra första ska, om det finns nån rättvisa i världen, ganska enkelt promenera till finalen. Det stora hotet är just att fyra så starka bidrag startar efter varandra. Charlotte och Ani Lorak från Ukraina har dessutom liknande låtar, liknande nummer och nästan exakt likadana kläder (Charlotte kör sin silvriga glitterklänning med kristaller). Även Portugal med nr 19, dvs sist, känns som en ganska given finalist. Där bakom är det ett gäng länder som ska göra upp om de sista fem platserna. Bulgarien, Kroatien, Lettland, Cypern, Malta och ytterligare några har chansen. Litauen, Makedonien och ytterligare några känns dock som chanslösa redan nu: Inga framträdanden i världen kan rädda de låtarna.

Imorgon kommer en rejäl genomgång av alla bidragen när ytterligare två genrep har hållits…