Först ut på scenen var LulfRondell med ”Könsroller – för det är normalt”, där det homofobiska, konservativa, kristna paret Gunnar och Elisabeth – vilka egentligen förnekar sina inre känslor för det egna könet – försöker omvända den stackars publiken till att bli heterosexuella där en man är en man och en kvinna en kvinna i de gamla könsmönstret.
Det hela är ett skådespel med mycket ironi som lockade både skratt och eftertanke.
Nåväl, det hela slutar lyckligt då Gud uppenbarar sig i skepnad av kvinna, en arg och förbannad Gud som skapats av mänskligheten, men som bara vill att människorna ska vara fria i sin sexuallitet och snälla mot varandra.

LulfRondell i slutscenen, slutet gott allting gott.

Efter detta lustspel så kastas vi in i ett drama. ”Journal: Ronald Akkerman” ett allvarligt drama av dramatikern Suzanne van Lohuizen spelad av skådespelarna Johanna Thor och Lars Mellfors, ett drama regisserat av Josephine Bernal.
Vi får möta den ambitiösa sjuksköterskan Judit och den avlidne Ronald efter hans begravning där deras tankar möts och ger oss två perspektiv ur en svår situation – att vara dödssjuk och att vara vårdare, där så mycket osagt blir sagt.
Denna föreställning kommer att även spelas den 28 maj på Teater Pero i Stockholm.



Uppsala i QX GayMap