Alla fyra låtskrivare är medlemmar på Qruiser och stora schlagerfans. QX nådde Henrik Szabo på telefon under lördagsförmiddagen och kollade läget.
Hur gick det här till?
– Jonas och Christina satsar professionellt på musik och skrev en melodi, som jag och Daniel skrev texten till. Och eftersom danskarna i år öppnade upp för utländska låtskrivare så skickade vi in låten till festivalen. Dessutom är ju Christina dansk så det fanns ju en koppling där. I oktober ringde dom från DR och sa att vi kommit med. Vi skrek av lycka i en kvart (skrattar).

Berätta om låten!
– Det är en schlager, men kanske inte en typiskt schlager. Den är lite musikalinspirerad och kräver en riktigt bra sångerska, och därför blev det Hera Björk. Vi ville ha en ”stor” diva och har haft kontakt med henne tidigare, så hon var vårt förstahandsval.

Skickades låten in till svenska uttagningen?
– Ja, det gjorde den….

Ni är favorittippade, hur känns det?
– Jättekul såklart, men samtidgt vet vi att det blir svårt eftersom flera stora danska artister tävlar. Vi tar inte ut något i förskott. Men vi har fått väldigt bra respons på repetitionerna…

Ni är alla schlagerfans och har bland annat skrivit för sajten ”Gyllene Skor”, är det många schlagerkompisar som har hört av sig?
– Ja, absolut. Alla vi känner har mailat, skickat sms och ringt, både kända och okända. Alla tycker att låten är jättebra och håller tummarna för oss.

Om ni vinner, hur ska ni fira?
– Det blir champagne hela natten såklart!

Den danska uttagningen sänds på DR1 ikväll 20.00 och man kan även följa den live på nätet HÄR