Okej, först och främst: Vad hände när de fem finalisterna togs ut? Jag tror att de flesta av oss som satt framför teven var rätt chockade när de första två finalnamnen ropades upp. Rigos sväng köper vi möjligen, som en femte utmanare, men Mikael ”Gubbrock” Rickfors? VEM röstade på honom. Att han gick vidare för Velvet, Sofia och till och med Maja är ju ett skämt. Skam åt hans femteplats!

Sedan väntade duellerandet där duell nummer ett var rätt given. Visst fasiken kändes Rigo som det mest logiska alternativet att möta EMD av Rickfors och det mambodansande gänget? Med allra största sannolikhet var det då EMD som vann den första omröstningen som ettor och därmed mötte Rigo och hans gäng som röstades fram som fyror.
Och vi jublar över EMD:s framgångar. De var bäst när det gällde, och av alla bidrag som tävlade i kväll så var dom klart vassast. Dessutom kan vi inte låta bli att glädjas över att dom kommer att ställa till det för Måns Zelmerlöw. Visst kommer flickidolsfansen att splittras nu och därmed göra det ännu mer spännande? Måns känns därmed inte som den klaraste segraren i Globen…

I duell nummer två möttes då BWO och Molly. Att utgången skulle bli till Mollys fördel har vi siat om hela veckan. Hennes stora Pling-ballad blev BWO övermäktig, trots att 16-åringen bjöd på lite sur sång i första momentet. Ett genombrott i kväll för henne, och sådana är alltid skoj att få ta del av. BWO gick därmed till ”Andra Chansen” med sin sorgsna ballad i Timbaland-kostym.
Under kvällen trallade det in arga gayröster i båda våra mobiler: BWO får ju för Guds skull möta Lili & Susie i ”Andra Chansen”! Det är ingen drömsituation direkt, då både vi och många av våra vänner verkar sympatisera med bägge läger. Illa.
Men spännande blir det.

Kul också att Sofias Alla tog internationella Juryns röst. Hennes rockiga grek fick också våra flatvänner att lyfta luren efter mycket gnäll om ett trist startfält. Vi håller helt med om att läckra Sofia förtjänade den biljetten. Det var ett kul val av juryn som hittills valt rätt väntade låtar som redan gått vidare, Bra!

Vårt avslut blir precis som förra veckan: Hur jäkla bra är inte Petra Mede? Hon var ju helt fab ikväll och vi är så lyckliga över att alla kritik gentemot henne lagt sig. Vem hade trott att kombinationen Melodifestivalen – Petra Mede blev så lyckad efter den darriga inledningen i Göteborg? Dessutom, var det bara vi, eller var det inte Lena Ph-hotness över Petra i kväll?

Slutligen. Var det inte så jäkla coolt att se Molly ge Petra svar på tal då hon skojade om att Molly fått ledigt från skolan för att vara med? Sextonåringen fann sig snabbt och rättade Petra: ”Ledigt från dagis.” Vilken milsvid skillnad mellan Molly och pulkaåkande Amy Diamond.

Jo, förresten. Hur klent får egentligen ett startfält bli?
Har alla årets mediokra bidrag dumpats här?

Nej, nu väntar efterfest i en grannort (vi är trots allt i lilla Leksand).
Och nästa vecka lovar vi att allt blir SÅ mycket bättre.



Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%